DAC s cieľom postúpiť do 3. predkola, Storck: "Favoritom je Jablonec"

DAC s cieľom postúpiť do 3. predkola, Storck: "Favoritom je Jablonec"

Tréner futbalistov DAC Dunajská Streda Bernd Storck označil za favorita štvrtkového súboja 2. predkola Európskej ligy UEFA hráčov Jablonca. Na oficiálnej predzápasovej tlačovej konferencii však deklaroval jasný cieľ slovenského zástupcu postúpiť do ďalšej fázy.

„Sme šťastní, že môžeme byť v druhom kole. Takisto, že sa nám naplnilo želanie a hráme doma. Súper má skúsené mužstvo. Pred dvoma rokmi hrali aj skupinovú fázu Európskej ligy. Majú za sebou dobrý štart do sezóny, dve výhry a jednu remízu. My chceme využiť výhodu, že hráme doma, chceme sa dostať do tretieho predkola. Máme dobré mužstvo, za sebou náročnú  prípravu. Jablonec je favorit, má skúsené mužstvo, ale urobíme všetko preto, aby sme sa dostali ďalej," vyjadril sa nemecký kouč Storck.      

V mužstve Jablonca je viacero skúsených hráčov ako napr. Tomáš Hübchman, v dobrej forme je aj reprezentant SR Ivan Schranz. "Nerád by som hovoril len o nich, majú ďalších 9 hráčov. Mužstvo je kompaktné, skúsené, koncentrované v defenzíve. Majú vysokých hráčov, ktorí sú nebezpeční v ofenzíve pri štandardných situáciách. Študovali sme ich, poznáme ich silné stránky. Schranz je nebezpečný útočník, dal gól aj v reprezentácií. Ale nie je to len o nich,“ dodal Storck, ktorý už môže počítať s novou posilou, keď do mužstva prišiel moldavský útočník Ion Nicolaescu: "Prišiel dobrý útočník, je s nami od pondelka. Uvidíme na tréningu, ako sa ukáže. S jeho príchodom máme viac alternatív v ofenzíve. Uvidíme, ako sa zápas bude vyvíjať, ale určíte ho pošleme na ihrisko."      

Podľa kapitána domáceho mužstva Zsolta Kalmára je nálada v kabíne bojovná, hráči sa chcú pobiť o postup. "Bude to náročnejší súper, ako v prvom predkole. Hráme proti kvalitnému oponentovi, ale chceme postúpiť ďalej. Rozhodnú maličkosti. Verím tomu, že my budeme tí, ktorí vyjdú z duelu víťazne. Máme mladé mužstvo, sme v dobrej forme a musíme to využiť. Keď každý dokáže odovzdať niečo navyše, podarí sa to," uviedol maďarský reprezentant.

Mužstvo cez víkend absolvovalo ťažký ligový zápas proti Ružomberku, v ktorom DAC zvíťazil aj s desiatimi hráčmi. Únava ale nie je pre tím témou: "Nie je jednoduché, odohrať zápas s desiatimi hráčmi, ale mužstvo je v dobrom stave. Mali sme dobrú regeneráciu. Tejto veci sa neobávam, po dobrej príprave je každý v dobrom fyzickom stave. Ešte aj v 80. minúte zápasu dokážeme zvýšiť obrátky."

Zápas DAC s Jabloncom začína o 20:45 a v priamom prenose ho odvysiela RTVS.