DAC naďalej stopercentný! Kružliak: "Ľudia to mali vidieť"

DAC naďalej stopercentný! Kružliak: "Ľudia to mali vidieť"

Futbalisti Dunajskej Stredy sú v lige stopercentní aj po šiestom kole.

Hoci s Ružomberkom prehrával DAC po presnom zásahu Ladislava Almásiho doma 0:1 a mal o vylúčeného Müllera menej, dokázal zápas otočiť troma krásnymi gólmi. Dvakrát sa presadil kapitán Zsolt Kalmár, jeden presný zásah pridal Eric Ramirez. Záverečná korekcia krídelníka Liptákov Matúša Kmeťa už na prehre MFK nič nemenila. „Škoda, že tento krásny zápas nemohlo vidieť viac fanúšikov,“ povedal po stretnutí tréner Bernd Storck mysliac na návštevu len niečo cez 800 divákov. 

Aké nezvyklé na pomery na Žitnom ostrove… Áno, ešte viac ako samotný zápas v Dunajskej Strede rezonovali chystajúce sa opatrenia, ktoré znížia počet účastníkov na športových podujatiach zo súčasných 1000 na 200 osôb. V krízových regiónoch dokonca na 100. „Je to hanba, čo sa deje. Takto si pochovávame šport, ktorý nedostáva žiadnu pomoc od štátu. Diskotéky sú otvorené, ľudia sa na nich opití zabávajú. Načo je toto dobré? Diváci boli vonku na ulici a fandili nám odtiaľ. Naozaj je veľká škoda, že nemohli byť s nami na štadióne. Zaslúžili by si to,“ povedal stopér Dominik Kružliak. 

Hráči Dunajskej Stredy dokonca pred druhým polčasom protestovali. Po rozohrávke držali loptu polminúty vo svojej moci a nehrali. Ružomberčania ich nenapádali. Potom ale futbalisti DAC zabrali na plné obrátky a hoci im prvý polčas nevyšiel, v početnej nevýhode strelili tri góly a rozhodli o víťazstve. „Mám radosť z víťazstva, keďže to bol skutočne veľmi náročný zápas. Také sú ale všetky s Ružomberkom, o čom sme sa presvedčili v minulej sezóne, keď sme z piatich súťažných zápasov s týmto súperom vyhrali jediný. V prvom polčase sme urobili veľa chýb, no mali sme dve šance, ktoré sme bohužiaľ nevyužili. Teší ma, že nás nezastavila ani červená kara. Stále sme verili vo víťazstvo a to sme napokon aj dosiahli. Bolo dôležité, keďže uspel aj Slovan,“ povedal autor dvoch gólov Zsolt Kalmár, ktorý ako správny kapitán zdvihol za stavu 0:1 žlto-modrú zástavu. „V prvom polčase sa mi nedarilo, robil som aj chyby. Cez prestávku som sa mentálne správne nastavil a druhý polčas bol už z mojej strany úplne iný. Hralo sa mi dobre, vychádzali mi situácie jeden na jedného. Tešia ma dva strelené góly,“ dodal. 

Futbalisti Dunajskej Stredy sa výborne pripravili na štvrtkový duel 2. predkola Európskej ligy s Jabloncom. „Česká liga je kvalitná. Jablonec má dobré mužstvo a v zápase u nás bude asi mierny favorit. Do súboja pôjdeme skromne a s pokorou. Verím, že budeme úspešní,“ dodal Dominik Kružliak. 

GÓL PROTI SVOJIM 

V Dunajskej Strede vyrástol, no z gólu do jej siete sa veľmi tešil. Útočník Ružomberka Ladislav Almási sa dal dohromady po zranení členka a v súboji na Žitnom ostrove otvoril skóre. Na zisk čo i len bodu jeho prvý presný zásah v sezóne napokon nestačil. „V prvom polčase sme boli jednoznačne lepší. Išli sme do vedenia, súperovi vylúčili hráča. Veril som, že to už dáme. Pokazili sme ale desaťminútovku v druhom dejstve a na to sme doplatili. Škoda, body už veľmi potrebujeme,“ povedal Ladislav Almási uvedomujúc si, že Ružomberok stále čaká na prvé víťazstvo v sezóne (0-4-2).