Dvojgólový de Marco: Po ťažkom období berieme tri body

Dvojgólový de Marco: Po ťažkom období berieme tri body

Bolo to náročné obdobie pre Slovan. Nešťastné vypadnutie z Ligy majstrov zanechalo na mužstve Jána Kozáka ml. šrámy. Aktuálny majster sa však pozbieral a víťazstvo proti Trenčínu mu môže pomôcť.

Nebol to typicky dominantný Slovan. Domáci Trenčania boli najmä v úvodnom dejstve lepším tímom, viac kombinovali a mali častejšie loptu na kopačkách. Belasí v zápase prehrávali, keď si loptu do vlastnej brány nešťastne vrazil vracajúci sa Medveděv. Aktuálny majster však dokázal zápas otočiť a hrdinom večera sa stal ľavý obranca Vernon de Marco, ktorý najskôr v 44.min vyrovnal a v 70.min pridal druhý gól.   

„Dnes to bol ťažký zápas. Výkon nebol z našej strany ideálny. Získali sme však tri body, a tie sme potrebovali. Ideme ďalej,“ hovoril po zápase de ľavý obranca Slovana, ktorý opisuje náročné uplynulé týždne. „Šesť dní sme boli v karanténe, nemohli sme sa pohnúť z izby. Dlhšie sme netrénovali. Nebolo to ľahké obdobie pre nás. Dnes musíme byť spokojní s výsledkom. Veríme, že budúci zápas bude lepší. Sme Slovan, chceme víťaziť v každom zápase.“   

Pri prvom góle to bola typická hlavička argentínskeho obrancu so španielskym pasom, v druhom prípade sa však ľavý bek ocitol na pravom krídle. „Bola to dobrá akcia celého mužstva, ja som bol na šestnástke a čakal som na center. Výbornú loptu mi poslal Erik Daniel. Zakončil som a dúfal, že to prejde do brány. Prešlo, som šťastný. Verím, že nám víťazstvo pomôže do ďalších zápasov,“ uzatvára de Marco.