​Rekordný triumf, krásne góly

​Rekordný triumf, krásne góly

Dunajskostredčanom sa darí, ako nikdy predtým. Mužstvo DAC vyhralo aj štvrtý ligový zápas za sebou a zaznamenalo historicky najúspešnejší štart do sezóny.

Na domácom trávniku po šesťgólových prídeloch do siete Serede a Nitry zvládli žlto-modrí aj súboj prvého s druhým. V krajskom derby zdolali Spartak Trnava 2:1. V kvalitnom zápase podali výborný výkon oba tímy, no domáci boli predsa len o gól lepší. „Prvý polčas bol vyrovnaný, po zmene strán sme dominovali . Podarilo sa nám dať krásne góly. Cez prestávku som za stavu 1:1 povedal hráčom, že musíme byť pokojní. V druhom polčase sme si vytvorili šance a hrali štýlom, ktorý je nám vlastný. Po nepremenenej penalte Davisa sme stále išli za víťazstvom a zaslúžene sme vyhrali,“ povedal po zápase tréner Bernd Storck. „V prvom polčase bola organizácia našej hry na slušnej úrovni. Súper musel nakopávať lopty, my sme ich zbierali. DAC sa ujal vedenia zaslúžene, mal vyložené šance, ale potom sme vyrovnali. Za organizáciu hry a bojovnosť musím hráčov pochváliť,“ povedal kouč hostí Marián Šarmír. Zo slov oboch trénerov cítiť spokojnosť.

Hral sa totiž kvalitný futbal. Výkonom vyčnieval venezuelský snajper domácich Eric Ramirez. Dal nielen dôležité, ale aj krásne góly. Domácich poslal do vedenia strelou do ľavého horného rohu bránky, po zmene strán stanovil na 2:1, keď prihrávku Schäfera usmernil lobom ponad vybehnutého brankára Rusova. „Úžasné góly. V poslednom zápase sa strelecky nepresadil, a tak z neho bolo cítiť aj trochu nervozitu. Takýto zápas potreboval, hral veľmi dobre,“ povedal kapitán Dunajskej Stredy Zsolt Kalmár. Fantastické strely ocenil aj muž, ktorý na ne doplatil – brankár Trnavy Dobrivoj Rusov. Dostal síce dva góly, ale podal výborný výkon, ktorý okorenil zlikvidovanou penaltou Davisa. „Minulú jeseň som dostával také góly, že možno piati kandidáti na cenu za najlepší presný zásah sezóny vznikli po strelách na mňa. No a teraz ani nehovorím… Najskôr mi vymietol pavučinu a ten druhý gól, tomu naozaj nerozumiem. Ako to mohol takto zakončiť?“ zasmial sa Dobrivoj Rusov. 

Aj Trnava dala pekný gól. Po prihrávke Yaa tesne pred prestávkou upravil na 1:1 Erik Pačinda, ktorý v minulosti v Dunajskej Strede pôsobil a v tíme skončil za éry trénera Petra Hyballu. Domáci fanúšikovia po ňom pískali. „Poslúžilo mi to ako pozitívna motivácia. Myslím si, že mi to pomohlo, keďže sa v takýchto veciach vyžívam. Škoda inkasovaných gólov,“ povedal Erik Pačinda.   

NEHOVORIŤ O TITULE 

Necelé štyri kolá sú za nami a Dunajská Streda vedie ligovú tabuľku s päťbodovým náskokom. Je čas začať sa pýtať na titul? „Nie, štyri kolá sú málo. Až keď budeme po 25 kolách bez straty,“ zasmial sa brankár Martin Jedlička. „Musíme sa stále koncentrovať na najbližší zápas a tvrdo na sebe pracovať,“ dodal kapitán Zsolt Kalmár.