Aj ViOn s negatívnymi výsledkami. Zápas v Michalovciach v utorok

Aj ViOn s negatívnymi výsledkami. Zápas v Michalovciach v utorok

Posledný testovaný klub na koronavírus bol vo štvrtok FC ViOn Zlaté Moravce. Výsledky všetkých testov hráčov a členov realizačného tímu sú negatívne.

FC ViOn Zlaté Moravce ako posledný tím fortunaligového pelotónu absolvoval testy na koronavírus. Vo štvrtok sa podrobili testom všetci hráči a členovia realizačného tímu. Všetky testy sú s negatívnym výsledkom.   

„Je to výborná správa aj vzhľadom na to, že ViOn odohral svoj posledný zápas so Slovanom Bratislava, kde sa v pondelok objavil jeden pozitívne testovaný hráč. Po plošných testoch všetkých mužstiev našej ligy tak stále platia dva pozitívne prípady. Jeden v kádri AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Hráčov čaká domáca izolácia a mužstvá špeciálny režim. Hráči by sa najbližšie dni nemali spolu stretávať. Po piatich dňoch budeme organizovať opakované testovanie. V prípade negatívnych výsledkov môže mužstvo potom spoločne trénovať a následne nastúpiť aj do zápasového procesu. Pozitívne testovaný hráč musí ostať v domácej izolácii, po desiatich dňoch sa podrobí opakovanému testu, ďalší si zopakuje po 48 hodinách a ak budú oba negatívne, bude sa môcť zapojiť do tréningového procesu,“ približuje výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.     

Ako bolo už avizované, vzhľadom k tomu, že všetky vzorky testov v tímoch MFK Zemplín Michalovce a FC ViOn Zlaté Moravce boli negatívne, vzájomný zápas týchto mužstiev sa uskutoční v náhradnom termíne v utorok 25.8.2020 o 19:00 hod.   

Celkovo sa v predošlé dni podrobilo testovaniu viac ako 350 futbalistov a členov realizačných tímov fortunaligistov. Testovali sa jedenásť klubov Fortuna ligy s výnimkou Slovana Bratislava, ktorý sa podrobil testom individuálne vzhľadom na blížiaci sa zápas predkola Ligy majstrov. V rámci všetkých vykonaných testov boli pozitívne len dve vzorky. Jedna z tímu AS Trenčín a jedna z ŠKF Sereď.     

Potvrdený program 4. kola Fortuna ligy   

SOBOTA 22.8.2020   

DAC Dunajská Streda – Spartak Trnava (18:00, Orange Sport) 

FC Nitra – MFK Ružomberok (19:00) 

FK Pohronie – MŠK Žilina (20.00, RTVS)   

UTOROK 25.8.2020   

MFK Zemplín Michalovce – ViOn Zlaté Moravce (predbežne 25.8.2020 o 19:00)   

ODLOŽENÉ ZÁPASY   

ŠK Slovan Bratislava – FK Senica (odložený na neurčito) 

ŠKF Sereď – AS Trenčín (odložený na neurčito)