​Vreven: Musíme nájsť kľúč k víťazstvu

​Vreven: Musíme nájsť kľúč k víťazstvu

Skvelý futbal, gólovú prestrelku a víťazstvo hostí, ktorí boli vlastne domácimi... To všetko priniesol šláger 3. kola Fortuna ligy medzi Trenčínom a Žilinou.

Hoci Trenčania dokázali dvakrát vyrovnať za stavu 0:1 a 1:2, zo Žiliny odišli bez bodu. Šošoni sa totiž vždy po inkasovanom góle vzchopili a vďaka veľkej aktivite, ale treba povedať, že aj obrovským defenzívnym chybám Trenčanov, vyhrali 4:2. „V prvom rade si myslím, že obe strany predviedli výborný futbal. Videli sme veľa šancí a z našej strany je jasné, že musíme zapracovať na ich premieňaní rovnako ako aj na defenzíve. Bol to ale duel hore - dole a divákom sa musel páčiť,“ povedal ofenzívny stredopoliar Trenčanov Jakub Kadák. AS je aj po treťom kole bez víťazstva, k dvom remízam pridal prvú prehru. „Čakáme na prvý úspech, musíme ísť naďalej na sto percent a ja dúfam, že o týždeň to už vyjde,“ dodal Kadák.

Spokojný s výkonom svojho mužstva, ktoré bolo v zápase oficiálne domácim tímom, bol aj belgický tréner Stijn Vreven. „Je to až neuveriteľné, že sme prehrali 2:4, lebo dnes sme boli lepší. Hrali sme dobre, mali sme viac šancí ako súper, viac sme držali loptu na kopačkách. Urobili sme však obrovské chyby a tie nás stáli zápas. Za stavu 2:2 sme sa tlačili dopredu a namiesto víťazného gólu sme opäť inkasovali. Musíme nájsť kľúč k víťazstvu, ale som prekvapený, na aký herný level sme sa už za krátky čas dostali,“ povedal Vreven.

Skóre zápasu otvoril v siedmej minúte exportnou strelou z priameho kopu žilinský kapitán Jakub Paur: „Skúšame to na tréningoch viacerí a teraz som to vzal na seba. Som rád, že sa mi podarilo skórovať,“ povedal na margo svojho jubilejného tridsiateho gólu vo Fortuna lige. „O tom som ani nevedel! Každopádne, teší ma, že sme vyhrali. Vždy, keď hráme remízovo, veríme, že zápas zlomíme a tentoraz sa to podarilo. Hádam sme odčinili prehru s Nitrou.“

Tréner šošonov Pavol Staňo bol pri chválení svojho tímu umiernený: „Zápas hodnotím veľmi pozitívne, ale neviem, či je naša výhra úplne zaslúžená. Videli sme kvalitu Trenčína a ukázali sme kus dobrého futbalu. Teraz sme dali viac gólov a nesmierne sa z toho tešíme.“