V Žiline domáci hosťami, šláger kola hneď na úvod

V Žiline domáci hosťami, šláger kola hneď na úvod

Pozvánka na zápasy 3. kola Fortuna ligy.

Trenčín - Žilina (sobota, 18.00, RTVS) 

Na žilinskom štadióne v špecifickom zápase je ako domáci tím vedený Trenčín, ale tentoraz privíta práve Žilinu, čiže na výhodu domáceho prostredia môže zabudnúť. Šošoni majú čo naprávať, výbuch s Nitrou fanúšikovia mladého tímu určite vidieť nechceli, no a v sobotu na nich čaká o niečo ťažší súper. Veľa bude záležať od toho, ako sa vyspia trenčianski talentovaní hráči, ktorý v dobrý deň dokážu zdolať kohokoľvek. Zatiaľ ale dobrých dní nepribúdalo, práve naopak, v dvoch kolách uhrali iba dve remízy.

Dunajská Streda - Nitra (sobota, 19.00) 

DAC je jedným z trojice stopercentných tímov a všetko by nasvedčovalo tomu, že ním bude aj po troch kolách, keďže hrá doma s Nitrou. Lenže už minulý týždeň sme varovali Žilinčanov, že to proti Nitre nemusia mať ľahké a potvrdilo sa, hostia spod Zobora vyhrali 2:1. Podobný kúsok by rado vyparatili aj na Žitnom ostrove, no rovnako reálne je tiež, že prehrajú vysoko ako napríklad v prvom kole so Slovanom (0:5). Favorit zápasu je jasný, ale DAC musí hrať lepšie ako proti Pohroniu, ktoré zdolal 2:1 gólom až v samom závere.

Ružomberok - Sereď (sobota, 19.00) 

Pohárový zástupca z Ružomberka by už potreboval víťazstvo, aby sa naladil na neľahký zápas Európskej ligy proti Servette Ženeva. Liptáci vstúpili do sezóny ziskom jedného bodu v dvoch zápasoch a navyše prišli o najväčšiu hviezdu tímu Filipa Twardzika, ktorý prestúpil do Karvinej. Využiť sa to pokúsi Sereď. Po debakli 0:6 od DAC zdolala Senicu vysoko 4:0 a ukázala teda dve absolútne odlišné tváre. Ktorú z nich predvedie proti mladému a dravému tímu Ružomberka?

Senica - Michalovce (sobota, 19.00) 

Po dvoch prehrách so zhodným skóre 0:4 čaká tréner Senica Anton Šoltis na prvý úspech v novom pôsobisku dlhšie, ako by si želal. Do rany mu v sobotu prídu Michalovce a asi nie je potrebné pripomínať, ako bol Šoltis práve so zemplínskym klubom dlhodobo spätý. Aby toho nebolo málo, v novembri 2019 to bola Senica, ktorá doma zdolala Michalovce 4:0 a košický rodák prišiel o miesto trénera u najvýchodnejšieho fortunaligistu. Ako zvládne zápas s tímom, ktorý napriek mnohým zmenám stále veľmi dobre pozná?

Trnava - Pohronie (sobota, 19.00) 

Nový Spartak sa zdá byť lepší, silnejší a vylepšený oproti minulosezónnemu a v úvodných dvoch kolách to demonštroval ziskom šiestich bodov. Trnavčania navyše tentoraz privítajú doma Pohronie a v zápase budú jasným favoritom. Mužstvo trénera Radványiho sa síce rovnako ako Spartak oproti minulej sezóne o čosi posunulo vpred, ale na štadiónoch favoritov sa od neho víťazstvá neočakávajú.

Zlaté Moravce - Slovan (sobota, 19.00, Orange Sport) 

Výstraha prvého stupňa pre ViOn! Po úvodných dvoch remízach s porovnateľnými súpermi totiž mužstvo trénera Benkovského privíta na svojom štadióne bratislavský Slovan, a to už bude zrejme o niečom inom. Obhajca titulu vyhral prvé dva duely s celkovým skóre 10:0 a rozhodne chce pokračovať v nastolenom trende. Mnohí odborníci pasovali pred sezónou za potenciálne najlepšieho strelca sezóny slovinského útočníka Slovana Žana Medveda, no talentovaný David Strelec skóroval v dvoch zápasoch trikrát a stále hlasnejšie si pýta pravidelné miesto v základnej zostave. Slovenský mladík sa zároveň netají, že by sám bol rád najlepším strelcom, hoci to podmienil aj tímovým úspechom. Belasí hladní po góloch, ViOn s túžbou zabodovať proti favoritovi. Sobotňajší zápas môže napísať obojstranne zaujímavý príbeh.