Michalovce s výraznými zmenami v kádri, cieľom je opäť prvá šestka

Michalovce s výraznými zmenami v kádri, cieľom je opäť prvá šestka

S výraznými zmenami v kádri, ale aj s cieľom zopakovať účasť v prvej šestke Fortuna ligy vstúpia do sezóny 2020/2021 futbalisti MFK Zemplín Michaloviec.

Z tímu trénera Jozefa Majoroša odišlo 12 hráčov, zostal však najlepší strelec Nigérijčan Modibo Sidibé a v kariére pokračuje aj skúsený Igor Žofčák. Michalovčania by sa v novom ročníku radi vyhli zlému vstupu, ktorý ich sprevádzal v predchádzajúcich sezónach.      

V kádri michalovského tímu už nefigurujú Matúš Kira, Kyriakos Savvidis, José Carrillo Mancilla, Peter Kolesár, Jakub Grič, Stanislav Danko, Jozef-Šimon Turík a Cheick Alan Diarra, Milan Kvocera, Marián Pásztor a ani Dimitrios Konstantinidis. Nových hráčov, ktorí už podpísali zmluvu, je výrazne menej, pričom na skúške sú ďalší, o ktorých osude sa rozhodne v najbližších dňoch. "Pribudli Ricardo Phillips z Dunajskej Stredy, Grék Polis Volanakis či Filip Vaško, ktorý si doliečuje zranenie. Čakáme na ďalšie posily. Hráči sú v riešení, no u niektorých sú problémy s papiermi a vybavovaním víz. Možno sa to vyrieši v priebehu týždňa, ale je možné, že to bude trvať aj dlhšie," prezradil tréner 6. tímu sezóny 2019/2020 Jozef Majoroš.      

Michalovčania odštartujú novú sezónu domácim zápasom proti Trnave (v sobotu od 19.00 h), o tri dni sa predstavia na ihrisku Slovana Bratislava. Ich generálkou na Fortuna ligu bol zápas proti maďarskému Mezőkövesdu hraný v netradičnom formáte 2 x 60 minút. Michalovčania vyhrali 1:0 vďaka presnému zásahu Sidibého, ktorý strelil v uplynulej sezóne 8 gólov a naďalej pokračuje v MFK. Na víťazstvo z generálky by jeho tím rád nadviazal už v sobotu proti Trnave. Michalovčania však mali v uplynulých sezónach slabší štart a formu získali až po stabilizovaní kádra, ktoré trvalo niekoľko kôl. "V príprave sme spravili všetko pre to, aby sme nemali začiatok sezóny taký, aký bol v nedávnych sezónach. Hráči, ktorých máme v tíme, už majú niečo odohraté v lige. Verím, že úspešní budeme už v prvom zápase s Trnavou. Celkovo nás však čaká ťažký začiatok sezóny, keďže počas prvých dvoch týždňov odohráme v lige a v Slovenskom pohári celkovo päť zápasov. Káder je momentálne oklieštený, vrásky nám robia aj nejaké zdravotné problémy, no verím, že začiatok sezóny bude lepší než v nedávnych sezónach. Dvakrát sa nám podarilo uhrať prvú šestku. Je mojím osobným cieľom opäť o ňu zabojovať," uviedol Majoroš.      

V prvom zápase novej sezóny nebude môcť počítať s vykartovaným gréckym stredopoliarom Christosom Kountouriotisom a otázny je aj štart ukrajinského útočníka Arťoma Vovkuna. Aj v novom ročníku sa však môže spoľahnúť na 37-ročného univerzála Žofčáka, ktorý by mal opäť pomôcť zladiť novotvoriaci tím. "Uvidíme, ako sa budú vyvíjať moje mimofutbalové aktivity, no ak to bude tak, ako doteraz, tak budem hrať. Futbal ma baví a ešte ma napĺňa. Mojou úlohou je pomáhať mladým hráčom skúsenosťami a radiť im, aby na sebe pracovali. Verím, že sa nám vydarí štart do sezóny. Rozprávame sa o tom každý polrok a napokon je z toho úspešná sezóna. Uvidíme, aké to bude teraz. Boli tu kvalitní hráči, ktorých treba nahradiť. Máme kvalitného trénera a ak ho budeme počúvať, tak nemám obavy o to, ako skončíme v lige," povedal Žofčák.      

Káder MFK Zemplín Michalovce:      

brankári: Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar (Ukr.)      

obrancovia: Ian Pino Soler (Špan.), Matúš Vojtko, Martin Kolesár, Filip Vaško, Polis Volanakis (Grék.)      

stredopoliari: Dimitros Popovic, Christos Kountouriotis, Georgios Neofytidis (všetci Gréc.), Igor Žofčák, Matúš Begala      

útočníci: Isasa Modibo Sidibé (Nig.), Matej Trusa, Armen Armen Hovhannisyan (Arm.), Ricardo Antonio Phillips Hinds (Pan.), Arťom Vovkun (Ukr.)      

na skúške: obrancovia Aleksandar Bogdanovič (Srb.), Emilio Daoulias (Gréc.), stredopoliar Dominik Žák (ČR)