Mikovič sa vrátil do Spartaka Trnava: "Nebolo nad čím váhať"

Mikovič sa vrátil do Spartaka Trnava: "Nebolo nad čím váhať"

​Martin Mikovič si od novej sezóny bude opäť obliekať dres trnavského Spartaka. Do bývalého pôsobiska sa vracia po tri a pol roku, keď sa rozhodol ukončiť angažmán v poľskom klube Termalica Nieciecza, informuje oficiálny web účastníka Fortuna ligy.

V Spartaku od roku 2010 odohral Mikovič šesť a pol sezóny. "Uplynulé dva týždne sa to trocha naťahovalo, tu aj v Poľsku, ale som rád, že je to už definitívne a môžem všetko z hlavy vypustiť a sústrediť sa iba na Spartak. Počas môjho poľského angažmánu som sa posunul ako človek, stretol som tam veľa kamarátov. Prišla však konkrétna ponuka od Trnavy, a hoci boli v hre aj iné možnosti, nebolo nad čím váhať. Spartak bola pre mňa najlepšia voľba," povedal po podpise dvojročného kontraktu 29-ročný Mikovič.      

Od jeho posledného zápasu v Trnave už uplynulo dosť času a kabína Spartaka sa zmenila. So zoznamovaním sa však problém nemá. "Z mojej éry je tu Ľuboš Kamenár, Dobo Rusov a Jano Vlasko. S Bukatom a Gričom sa poznám z ihriska a ostatných veľmi rýchlo spoznám, s tým som nikdy nemal problém."      

V Trnave si Mikoviča pamätajú ako neúnavného bojovníka a ofenzívnymi chúťkami. Tréner Marián Šarmír s ním však počíta skôr na ľavú stranu obrany, kde sa udomácnil už v Poľsku. "Do Poľska som prišiel ako útočník alebo krajný záložník, no tréneri postupne zo mňa urobili ľavého obrancu. Ak mám pravdu povedať, tak ten post mi sedí a cítim sa tam výborne. Na krídle som spolupracoval dva roky s ďalším Slovákom Romanom Gergelom a išlo nám to výborne. Je však na trénerovi kde ma využije."      

V 1. kole nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže nastúpi Spartak v sobotu o 19.00 h na pôde MFK Zemplín Michalovce.