Rozhodnite o tom, kto dal najkrajší gól Fortuna ligy 2019/20

Rozhodnite o tom, kto dal najkrajší gól Fortuna ligy 2019/20

Do ankety Gól sezóny Fortuna ligy 2019/2020 boli vybraní víťazi ankiet Gól mesiaca. Celkovo 6 víťazov sa uchádza o hlasy fanúšikov vo veľkom finále. Kto dal najkrajší gól uplynulého ročníka Fortuna ligy? Hlasujte za svojho favorita a rozhodnite o tom, ktorý gól bol najkrajší.

Futbalová sezóna Fortuna ligy 2019/2020 priniesla v 162 zápasoch (do štatistík nerátame zápasy play-off a baráže o FL, pozn. red.) celkovo 418 gólových momentov, pričom v priemere padlo 2.58 gólu na zápas. Najčastejšie sa z gólu tešil aktuálny majster ŠK Slovan Bratislava. Uplynulá sezóna však priniesla aj anketu Gól mesiaca. Celkovo 6 futbalistov sa počas sezóny tešilo z tejto cennej trofeje. Na rad prichádza anketa Gól sezóny, ktorá ponúka tie najkrajšie góly uplynulého ročníka Fortuna ligy. Do finále sa dostalo celkovo šesť úspešných strelcov. Najpočetnejšie zastúpenie má DAC Dunajská Streda. 

ALEX SOBCZYK (SPARTAK TRNAVA)

V úvodných dvoch mesiacoch sezóny 2019/2020 vás najviac zaujal gól Alexa Sobczyka zo Spartaka Trnava. Útočník Spartaka Trnava mal v stretnutí s Nitrou aj potrebný kúsok šťastia, keď sa k nemu dostala lopta po dvoch zásahoch brániacich hráčov. O to väčšiu pohotovosť a šikovnosť však musel preukázať pri bleskovej reakcii na vzniknutú situáciu, ktorú vyriešil fantasticky a otvoril si tak gólový účet v našej lige. Alex Sobczyk sa uchádza o hlasy v ankete GÓL SEZÓNY 2020/2021.

ERIC DAVIS (DAC DUNAJSKÁ STREDA)

V hlasovaní o najkrajší gól septembra uplynulého roku anketu prevalcoval krajný obranca DAC D. Streda Eric Davis, ktorý získal takmer 78% všetkých hlasov. Davus potvrdil, že nie je len jeden z najlepších obrancov v našej lige, ale góly vie aj strielaľ. Svoje obávané zakončenie predviedol v šlágri 10. kola Fortuna ligy so Žilinou, keď z vyše dvadsiatich metrov trafil parádne do pravého horného rohu a zabezpečil Dunajskej Strede cenné víťazstvo 1:0.

ANDRAŽ ŠPORAR (ŠK SLOVAN BRATISLAVA)

O hlasy v ankete sa uchádza aj najlepší kanonier našej liga za posledné dva ročníky. Tréner Michaloviec Anton Šoltis po tesnej prehre so Slovanom len stroho konštatoval, že Andraž Šporar dá gól zo všetkého a asi mal pravdu. Proti Zemplínu potvrdil svoju veľkú kvalitu i kanoniersky inštinkt. Bez váhania zareagoval na situáciu, keď sa k nemu lopta dostala od domáceho obrancu a chrbtom k bráne ponad hlavu zakončil presne k žrdi. 

ZSOLT KALMÁR (DAC DUNAJSKÁ STREDA)

Druhým futbalistom Dunajskej Stredy, ktorý sa uchádza o hlasy v ankete Gól sezóny 2019/2020 je kapitán DAC Zsolt Kalmár. V zápase s Trenčínom dal víťazný gól Dunajskej Stredy, keď aj zásluhou jeho dôrazného napádania obrana hostí po štandardnej situácii nedostala loptu do bezpečia a následne maďarský reprezentant predviedol ešte aj pohotovú reakciu na odrazenú loptu a akrobatické schopnosti.

LUKÁŠ JÁNOŠÍK (MŠK ŽILINA)

Jediným zástupcom MŠK Žilina v ankete Gól sezóny je Lukáš Jánošík. Ten sa postaral o prvé dva jarné góly šošonov. Ten druhý bol z kategórie výstavných. V 61. min to skúsil spoza šestnástky a vymietol pavučiny Branislavovi Pindrochovi v bráne ViOnu. Žilina zvíťazila nad Zlatými Moravcami v prvom jarnom zápase 3:0.

CESAR BLACKMAN (DAC DUNAJSKÁ STREDA)

Najkrajší gól v nadstavbe dal krajný obranca DAC Cesar Blackman. Na svoj premiérový gól v najvyššej súťaži  Blackman čakal poriadne dlho. Až v prvom kole nadstavby ročníka 2019/2020 sa mu podarilo prelomiť strelecké suchoty a po nádhernej kombinácii jeho spoluhráčov roztancoval obrancu Michaloviec a stanovil výsledok zápasu na 5:0. Krásny futbalový moment v podaní hráčov DAC


Vyberte svojím hlasom najkrajší gól sezóny a zapojte sa do súťaže, v ktorej máte možnosť získať kredity v hodnote 50, 30 a 20 eur od stávkovej spoločnosti  Fortuna. Anketa Gól mesiaca sa končí v utorok 7. augusta o 14:00.

HLAVNÍ PARTNERI ANKETY: FORTUNA SK a LOOR INVESTMENTS