Trnava získala skúseného Erika Pačindu

Trnava získala skúseného Erika Pačindu

​Azda najviac príchodov počas letnej prestávky zatiaľ hlási FC Spartak Trnava. Zatiaľ, čo väčšina posíl sa radí medzi mladé talenty, tentoraz ulovil štvrtý celok uplynulej sezóny skúseného futbalistu. Do malého Ríma prichádza útočník Erik Pačinda.

Erik Pačinda naposledy pôsobil v poľskom Korona Kielce, kde bol na hosťovaní z Viktorie Plzeň. Do našej ligy sa vracia po dvoch rokoch, keď pôsobil v DAC D. Streda. V roku 2018 si pripísal aj tri štarty v slovenskej reprezentácii, raz sa mu podarilo dokonca streliť gól. S Trnavou podpísal Pačinda dvojročný kontrakt.   

„Pre mňa bolo rozhodujúce, že chcem pravidelne hrávať. Oslovila ma Trnava, obrovské meno na Slovensku aj v Európe, takže som rád, že som tu a môžem jej pomôcť,“ povedal krátko po podpise zmluvy pre oficiálnu stránku trnavského Spartaka Erik Pačinda a dodal, že ho potešil aj návrat Jána Vlaska. „Od Jana Vlaska som zbieral nejaké informácie o mužstve. Priznávam, že dosť zavážilo, že je tu aj on a niektorí iní skúsenejší hráči a verím, že budeme úspešní. Trnava má svoje meno, pekný štadión, silnú fanúšikovskú základňu a dúfam, že budeme hrať o prvú trojku,“ dodal Pačinda.

„Teší ma, že sa nám podarilo získať viacero talentovaných mladíkov, ale vieme, že potrebujeme aj skúsených hráčov, od ktorých by sa učili. Myslím, že hráča Erikových kvalít by privítali vo väčšine slovenských mužstiev a sme radi, že bude súčasťou nášho mužstva. Želám jemu aj nám, aby sa dostal čo najskôr do najlepšej formy a bude rozdielovým hráčom,“ povedal pre klubový web po podpise zmluvy riaditeľ klubu Milan Cuninka.