Vo finále play-off o Európsku ligu Trnava s Ružomberkom

Vo finále play-off o Európsku ligu Trnava s Ružomberkom

Do finále play-off o Európsku ligu sa stretne Trnava s Ružomberkom. Mužstvá si vybojovali postup v semifinále.

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v utorňajšom zápase semifinále play-off o účasť v Európskej lige UEFA 2020/2021 nad AS Trenčín 3:0. Vo finále sa Trnavčania stretnú v piatok 17. júla o 18.00 s MFK Ružomberok, ktorý si v semifinále poradil doma so Zemplínom Michalovce 1:0. Hrať sa bude na Štadióne Antona Malatinského v Trnave, keďže Spartak po nadstavbe Fortuna ligy skončil v tabuľke vyššie ako "Ruža". Finále play-off odvysiela v priamom prenose RTVS. 

"Po ťažkom zápase v derby na Slovane, ktorý nás stál veľa síl sme museli všetko prispôsobiť taktike Trenčína, ktorý je dobrý na lopte. Majú veľké individuality, a preto naša taktika bola pozmenená. Vychádzali sme v strede do agresívneho bloku, snažili sme sa ísť do protiútokov, čo sa nám darilo. Niektoré finálne fázy neboli dotiahnuté do konca tak ako sme si predstavovali. Za obetavú a tímovú hru musím chlapcov pochváliť, ukázali sme srdiečko a za bojovnosť sme si postup zaslúžili," povedal po zápase šťastný kormidelník Spartaka Marián Šarmír. 

V prvom zápase baráže o Fortuna ligu gól nepadol. Nitra remizovala v Dubnici 0:0 a pred odvetou je tak všetko otvorené. Odvetný zápas sa bude hrať v piatok o 20.00 na štadióne v Nitre. Zápas odvysiela naživo Orange Šport. 

"Mne sa zápas z našej strany nepáčil a doma musíme hrať lepšie, aby sme splnili cieľ, pre ktorý som do Nitry prišiel. Je prirodzené, že si domáci v závere vypracovali tlak, bolo tu veľa ľudí, pekné futbalové prostredie. To sa stane, veď my nie sme Real Madrid. Keď celú sezónu prehrávate, ťažko povedať, či hneď začnete hrať lahodný futbal a vyhrávať. Do odvety pôjdeme s tým, aby sme udržali ligu v Nitre," povedal po zápase tréner Nitry Ivan Galád.