​Takto budú vyzerať play-off o EL a baráž o Fortuna ligu

​Takto budú vyzerať play-off o EL a baráž o Fortuna ligu

Zisk Slovnaft Cupu pre bratislavský Slovan znamená, že o poslednú pohárovú miestenku do Európskej ligy sa bude hrať play-off.

O tom, kto doplní Slovan, Žilinu a Dunajskú Stredu a bude reprezentovať Slovensko v pohárovej Európe, sa rozhodne v súboji štyroch klubov, ktoré sa umiestnia vo Fortuna lige na 4. – 7. mieste. Už je jasné, že do Európskej ligy pôjde jeden zo štvorice Spartak Trnava, MFK Ružomberok, Zemplín Michalovce a AS Trenčín. Trenčania pôjdu zo siedmeho miesta, meno svojho súpera sa dozvedia po poslednom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy (11.7. o 18:00).   

AKO BUDE VYZERAŤ PLAY-OFF O EURÓPSKU LIGU   

V play-off o Európsku ligu sa budú hrať najskôr semifinále. V prvom semifinále sa stretne 4. tím tabuľky po nadstavbovej časti so siedmym tímom, teda víťazom skupiny o udržanie sa (AS Trenčín, poz. red.). V druhom semifinále na seba narazí piaty tím tabuľky a šiesty. Zápasy sa hrajú jednokolovo, pričom výhodu domáceho prostredia budú mať lepšie postavené tímy v tabuľke po nadstavbovej časti. Semifinálové zápasy sú na programe 14. júla. Víťazi zápasov sa stretnú vo finále, ktoré je naplánované na 17. júla. Výhodu domáceho prostredia bude mať opäť tím, ktorý po nadstavbovej časti Fortuna ligy bol na vyššom mieste tabuľky.   

AKO BUDE VYZERAŤ BARÁŽ O FORTUNA LIGU   

Mužstvo, ktoré skončí na poslednom mieste tabuľky po nadstavbovej časti Fortuna ligy, pôjde do baráže. V nej sa stretne s víťazom nadstavbovej časti 2. ligy. Dnes je jasné, že na poslednom mieste Fortuna ligy bude jeden z dvojice FC Nitra a FK Pohronie. V baráži sa jeden z dvojice stretne s Dubnicou alebo Banskou Bystricou. Baráž o Fortuna ligu sa hrá dvojkolovo. 14. júla je na programe prvý zápas, pričom výhodu domáceho prostredia bude mať úspešný druholigista. Odveta bude 17. júla na štadióne fortunaligistu.   Až štyri barážové, resp. play-off zápasy z piatich budú pred televíznymi kamerami RTVS, resp. Orange Šport. Konkrétne časy zápasov a televízne obsadenie budeme vedieť po skončení nadstavbovej časti. Všetky zápasy budú streamované online na platforme huste.tv. Baráž o Fortuna ligu odvysiela online aj Futbalnet.tv.   

PLAY-OFF O EURÓPSKU LIGU   

14. júla 2020: 4. tím tabuľky vs. AS Trenčín (7. tím tabuľky) 

14. júla 2020: 5. tím tabuľky vs. 6. tím tabuľky   

17. júla 2020: víťaz 4./7. vs. víťaz 5./6. (domáci tím bude vyššie postavený v tabuľke)   

BARÁŽ O FORTUNA LIGU   

14. júla 2020: Dubnica/B. Bystrica vs. Nitra/Pohronie 

17. júla 2020: Nitra/Pohronie vs. Dubnica/B. Bystrica