​Zmeny v 5. kole nadstavby

​Zmeny v 5. kole nadstavby

Posledné, 5. kolo nadstavby Fortuna ligy, je na programe v sobotu 11. júla o 18:00. Všetky zápasy sa hrajú v rovnakom čase.

Keďže celé kolo sa musí hrať v rovnakom čase a MŠK Žilina hrá s Michalovcami na svojom štadióne, AS Trenčín odohrá svoj zápas na náhradnom štadióne v Senici. Do posledného kola pribudol aj jeden televízny zápas. Orange Sport odvysiela okrem zápasu Žilina – Michalovce aj duel ViOn Zlaté Moravce – ŠKF Sereď.   

Piate kolo nadstavbovej časti prinesie derby medzi Slovanom a Trnavou, po ktorom budú domáci dekorovaní ako staronoví víťazi Fortuna ligy. Okrem tohto súboja uvidíme aj atraktívne súboje na diaľku. O druhé miesto tabuľky sa pobijú Žilina s Dunajskou Stredou. Šošoni hrajú doma s Michalovcami, Dunajská Streda cestuje do Ružomberka. Nemenej atraktívny súboj na diaľku je aj na spodku tabuľky. Pohronie má všetko vo svojich rukách a keď doma zdolá Senicu, vyhne sa baráži. Nitra hrá v už spomínanom zápase v Senici s Trenčínom a bude chcieť zvíťaziť. Ak sa tak stane, bude čakať na zakopnutie Pohronia.   

Baráž o udržanie sa vo Fortuna lige, resp. postup je na programe 14. a 17. júla 2020. V tých istých termínoch sú naplánované aj prípadné play-off zápasy o účasť v Európskej lige. Play-off sa bude hrať len v prípade, ak sa víťazom Slovnaft Cupu stane ŠK Slovan Bratislava.