Cez víkend aj veľká bitka na spodku tabuľky

Cez víkend aj veľká bitka na spodku tabuľky

Pozvánka na zápasy 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul: 

Dunajská Streda - Žilina (sobota, 18.00) 

Priamy súboj zoči-voči o druhé miesto v sezóne. Žilinčania majú štvorbodový vankúš, ale doma bude hrať DAC, ktorý po prehre so Slovanom určite chce fanúšikov v ďalšom veľkom šlágri potešiť. Žilina prehrala posledné dva zápasy, keď po dobrom výkone nestačila na majstrovský Slovan a následne neuspela ani v Ružomberku. Na Žitnom ostrove uspela naposledy v októbri 2016, tentoraz stačí tímu trénera Staňa k dosiahnutiu cieľa aj remíza.

Slovan - Michalovce (sobota, 18.00) 

Po víťazstve v šlágri v Dunajskej Strede čaká na Slovan papierovo slabší súper z Michaloviec. Zemplínčania, s ktorými belasí ešte nikdy neprehrali, prídu na Tehelné pole určite predovšetkým pozorne brániť. Tréner domácich Ján Kozák má dokonalý priestor dať v závere sezóny šancu mladým hráčom a futbalistom z lavičky, čo teoreticky môže prispieť k vyrovnanejšiemu duelu. Hostia stále bojujú o štvrté miesto, po domácich remízach s priamymi konkurentmi Ružomberkom a Trnavou vedia, že musia zabrať proti Slovanu alebo Žiline.

Trnava - Ružomberok (sobota, 18.00) 

V bitke o štvrté miesto je to šesťbodový zápas, v prípade výhry hostí je z Spartak z boja von. Bílí andeli ale vedia, že stále živia šancu na pohárovú Európu a ak sa bude hrať baráž, chcú sa v nej predstaviť pred domácim publikom. Hoci v nadstavbe ešte nevyhrali a Ružomberok, naopak, chytil formu, proti Liptákom si môžu veriť. Doma s nimi neprehrali rovnako ako DAC so Žilinou od októbra 2016. V bránke Spartaka dostane pri zranení jednotky Rusova zrejme šancu mladík Dominik Takáč, no v dresoch oboch tímov sa na trávniku predstaví omnoho viac hráčov, ktorých kariéry sú stále len v zárodku.

Skupina o udržanie sa: 

Nitra - Pohronie (sobota, 18.00) 

V predposlednom kole uvidíme aj veľkú bitku o vyhnutie sa baráži, resp. potvrdenie záchrany aj pre budúcu sezónu. Ak na svojom štadióne vyhrá tím Nitry, všetko je jasné a Pohronie si to nasmeruje do baráže. Ak ale uspeje za tri body Pohronie, svojho súpera preskočí a Čierny Peter zostane v rukách domácich. V Nitre prišlo k zmene trénera, už štvrtýkrát pod Zoborom podpísal Ivan Galád. Známy motivátor takto pred rokom zachránil v podobnej situácii Trenčín, dnes jeho skúsenosti potrebujú tam, kde mu raz možno postavia aj sochu.

Senica - Zlaté Moravce (sobota, 18.00)

Tréner Ján Bíreš skončil v Senici, Karol Praženica po vypršaní kontraktu zasa v Zlatých Moravciach. Už vieme, že na lavičke ViOn-u sa predstaví Branislav Mráz a od novej sezóny Ľuboš Benkovský. Zlatomoravčania nezvládli boj o siedme miesto s Trenčínom a keďže už určite nevypadnú, môžu sezónu dohrávať v pokojnom režime. Aj v prípade Senice je záchrana formalitou, a preto veríme, že uvidíme futbal plný zábavy, na ktorý by si namočené tímy pod tlakom netrúfli.

Trenčín - Sereď (sobota, 18.00) 

Trenčania držia vo finále Slovnaft Cupu palce Slovanu, aby ešte mohli zabojovať o Európsku ligu UEFA. Je potrebné povedať, že kvalitou kádra aj formou sa pokojne môžu rovnať rivalom z hornej šestky a Trnavu, Michalovce či Ružomberok aj prevýšiť. V zápase so Sereďou potrebujú držať vysoko nastavenú latku a ktovie, možno aj pomôcť Osmanovi Bukarimu ku korune kráľa strelcov, s ktorou by jeho očakávaný letný prestup určite gradoval aj k zaujímavejšiemu finančnému ohodnoteniu. Sereď je na deviatom mieste, poskočiť ešte môže na ôsme, no proti favoritovi bude náročné čo i len zabodovať. Udalosťou týždňa je v Trenčíne koniec trénera Hrnčára, na lavičke ho dočasne nahradí asistent Juraj Ančic.