​Nová sezóna Fortuna ligy začne 8. augusta

​Nová sezóna Fortuna ligy začne 8. augusta

Nová sezóna Fortuna ligy 2020/2021 začne 8. augusta 2020. Na tomto termíne sa dohodli kluby Fortuna ligy na stredajšom Prezídiu ÚLK.

Aktuálna sezóna vyvrcholí 11. júla 5. kolom nadstavby a majstrovskými oslavami na Tehelnom poli, resp. 14. a 17. júla barážou o účasť vo Fortuna lige, resp. prípadnými play-off zápasmi o Európsku ligu. Už teraz však poznáme termín začiatku nového ročníka Fortuna ligy. Ten sa začne 8. augusta.   „Našou ambíciou bolo hrať v takom termíne, aby sme sa vyhli neskorým decembrovým, resp. prípadným januárovým kolám. Jesenná časť fortunaligovej sezóny 2020/21 by mala teda začať 8. augusta a skončiť 15.12.2020. Musíme odohrať 18 kôl našej ligy, 2 – 3  kolá Slovnaft Cupu a musíme rátať aj s 3 reprezentačnými prestávkami, resp. asociačnými termínmi,“ ozrejmuje prezident ÚLK Ivan Kozák.     

Letná pauza, resp. v tomto prípade skôr príprava nebude dlhá. Mužstvá, ktoré skončia 11. júla budú mať takmer mesiac na to, aby sa pripravili na nový ročník, účastníci baráže, či play.-off o šesť dní menej. „Súčasná situácia nie je ľahká a ani ideálna. Ak by sme začali neskôr, hrozilo by, že by sme museli dohrávať zápasy aj v neskorších decembrových termínoch, čo by nebolo optimálne. Verím, že sa so situáciou hráči a realizačné tímy popasujú,“ dopĺňa Kozák.