Trenčín už istým víťazom dolnej šestky. Ďalší krok Európa

Trenčín už istým víťazom dolnej šestky. Ďalší krok Európa

Futbalisti Trenčína prechádzajú skupinou o udržanie sa absolútne suverénnym spôsobom. Na svojom konte majú tri víťazstvá a triumfom v Senici (3:1) spečatili víťazstvo v dolnej šestke, čo im v prípade triumfu Slovana Bratislava vo finále Slovnaft Cupu vynesie miestenku v baráži o Európsku ligu.

Trenčania predviedli v prvom polčase na Záhorí doslova galapredstavenie a rýchlo sa ujali vedenia 3:0. Po zmene strán dali dolu nohu z plynu, no bez problémov dokráčali za víťazstvom. Nositeľom kvality bol chorvátsky stredopoliar Ante Roguljič, ktorý prihral na jeden gól a potom sa ešte blysol aj presným zásahom po krásnej strele z priameho kopu. Do zápasu pritom vstúpil po zranení. „Chcel som hrať, pretože toto bol pre nás najdôležitejší zápas v nadstavbe. Hrali sme výborne a strelili sme tri krásne góly,“ skonštatoval Roguljič a ďalej pokračoval: „Som šťastný, že som skóroval, ale víťazstvo mi robí ešte väčšiu radosť. Náš ďalší cieľ je Európa!“ 

Spokojnosťou oplýval aj tréner AS Norbert Hrnčár. „V prvom polčase sme predviedli naozaj vysokú kvalitu. Hrali sme v pohybe, vytvorili sme si veľa šancí. Rozhodli sme už do prestávky. Škoda, že po zmene strán sme ustúpili z niektorých systémových vecí, no napriek tomu sme si vypracovali ďalšie šance,“ rozhovoril sa kormidelník Trenčína a ďalej pokračoval: „Rok dozadu hral Trenčín baráž o zotrvanie v lige. Teraz sme si uhájili siedmu priečku a možno budeme hrať podstatne príjemnejšiu baráž o Európu. To, čo vieme ovplyvniť, si zatiaľ plníme na sto percent. Dosiahli sme tri víťazstvá. Uvidíme, čo sa udeje vo finále pohára.“ Dnes je isté, že sa, že sa Trenčín v prípadnom play-off nepredstaví pod vedením Norberta Hrnčára.  

Výborný výkon na pravom kraji defenzívnej formácie podal pravý obranca Martin Šulek, ktorý nosí na ruke kapitánsku pásku. „Pred rozcvičkou sme vedeli, že Zlaté Moravce prehrávajú na trávniku Pohronia a že majú aj vylúčeného hráča. S o to väčším nasadením sme vstúpili do zápasu. Chceli sme vyhrať a potvrdiť naše víťazstvo v dolnej šestke. Sme radi, že sa nám to podarilo,“ doložil kapitán Trenčína.   

ZÁCHRANA PRÍDE 

Futbalistom Senice stačila remíza na to, aby sa definitívne zachránili. Nestalo sa a po prehre s Trenčínom musia ešte zabojovať. „Musíme zohľadniť to, proti akému kvalitnému tímu sme hrali. Navyše, trápia nás zranenia. Verím, že definitívu spečatíme nabudúce,“ povedal tréner Záhorákov Ján Bíreš, ktorý sa pristavil aj pri samotnom zápase: „Prvý polčas ani nie je čo hodnotiť. Súper nás prevýšil svojou dynamikou a kvalitou. Druhý polčas sme zmenili rozostavenie a naša hra sa zlepšila. Stačilo to na to, že sme Trenčín po zmene strán gólovo prevýšili.“