Silné kvarteto vo vzájomných zápasoch, Slovan o titul v Žiline

Silné kvarteto vo vzájomných zápasoch, Slovan o titul v Žiline

Pozvánka na zápasy 2. kola nadstavby Fortuna ligy.

Skupina o titul: 

Žilina - Slovan (sobota, 18.00) RTVS

Absolútny šláger kola a zároveň zápas, v ktorom môžeme spoznať majstra. Vzoprie sa talentovaná žilinská omladina hviezdam súpera a natiahne boj o titul, alebo si Slovan poistí triumf priamo na trávniku rivala, ako to dokázala Žilina v opačnom garde pred tromi rokmi? Žilinčania príjemne prekvapili hrou proti Trnave, no pri víťazstve 2:1 mali aj niekoľko hluchých momentov, ktoré by kvalitnejší Slovan mohol potrestať. Belasí zasa zdolali doma Ružomberok iba tesne 1:0 gólom Medveda v samom závere a v pohárovom semifinále si pohodlne poradili so Zlatými Moravcami. V sobotu sa pod Dubňom tešíme na pravú oslavu futbalu so všetkým, čo k nej patrí, azda okrem väčšej diváckej návštevy...

Michalovce - Ružomberok (nedeľa, 18.00) RTVS

Už poriadne bradatá je štrnásťzápasová šnúra Michaloviec bez víťazstva nad tímom Ružomberka. Liptákom za výkony a výsledky v zápasoch so Zemplínčanmi patrí všetka česť, no najvýchodnejší fortunaligista je pripravený konečne udrieť. Po debakli 0:5 v Dunajskej Strede hlásia v Michalovciach zmeny v zostave. Čerství hráči vybehnú proti súperovi, ktorý odohral ťažký zápas na Slovane a potom aj pohárové semifinále na Žitnom ostrove. Fyzicky by teda mohli mať Michalovčania navrch, zápas však vyslovene nemá favorita a môže sa skončiť akokoľvek. Väčšiu motiváciu ale vidíme v tíme domácich, pre ktorých by prípadne štvrté miesto a pohárová účasť boli najväčším úspechom v klubovej histórii a ak si ho nechcú nechať ujsť, priameho súpera musia doma jednoznačne zdolať.

Trnava - Dunajská Streda (nedeľa, 20.00) Orange Šport

Spartak už nemyslí na miestenku v prvej trojke, no určite cieli na štvrté miesto, o ktoré bude tvrdo súperiť s Ružomberkom a Michalovcami. Zatiaľ je Trnava štvrtá o skóre, no po nedeli to môže byť celkom inak. Bílí andeli doma privítajú tretiu Dunajskú Stredu, ktorá pod trénerom Storckom ožila a môže mať silný finiš sezóny. Omladený a oslabený Spartak pred týždňom prehral v Žiline a náročné to bude mať aj tentoraz v ďalšom zo šlágrov kola.

Skupina o udržanie sa: 

Nitra - Senica (sobota, 17.00) 

Ďalší nepríjemný týždeň zažili pod Zoborom, kde z rozličných dôvodov klub ukončil spoluprácu s kapitánom Pavlom Farkašom a brankárom Martinom Kuciakom. Rana pre kabínu, ktorej vekový priemer razom klesol, ale aj pre defenzívne rady, ktorým Farkaš celú sezónu šéfoval. Využiť nitriansku nepohodu sa pokúsia Seničania, ktorí pred týždňom iba remizovali v domácom zápase so Sereďou 1:1. V prípade úspechu už môžu mať Záhoráci istotu záchrany a ešte sa možno posnažia naháňať Trenčín na šiestom mieste.

Zlaté Moravce - Trenčín (sobota, 20.00) Orange Šport

Po úspešnom derby proti Nitre hrajú Zlaté Moravce v šlágri skupiny o udržanie sa proti Trenčínu. Dva najsilnejšie tímy spodnej šestky si to rozdajú v priamom súboji o pozíciu, ktorá ešte môže znamenať baráž o Európsku ligu. Hráči ViOn-u už tušia, že v Slovnaft Cupe cez Slovan zrejme neprejdú, hoci po trojgólovej prehre u súpera ešte budú hrať domácu odvetu. Trenčania pri reštarte pohodlne zdolali Pohronie 4:0 a ak zvládnu aj zápas pri Žitave, značne si zjednodušia záverečnú fázu sezóny.

Sereď - Pohronie (nedeľa, 17.00) 

Pre posledný tím tabuľky sa naskytá ďalšia šanca odraziť sa od dna, hoci opäť v pozícii outsidera. Seredčania trikrát v sérii nevyhrali, ale teraz si určite trúfajú, veď aj minulotýždňový bod zo Senice bol cenný. Pred Pohroním majú sedembodový náskok a ak vyhrajú, zabezpečia si záchranu v najvyššej súťaži. Tento zápas teda môže zodpovedať ďalší dôležitý otáznik.