Skvelá správa pre fanúšikov. Na štadiónoch 50% kapacity

Skvelá správa pre fanúšikov. Na štadiónoch 50% kapacity

ÚLK pozitívne privítala ďalšie uvoľňovanie opatrení, ktoré sa týkajú športových podujatí, a teda aj zápasov Fortuna ligy.

Od 1. júla sú na Slovensku povolené športové súťažné podujatia s viac ako tisíc účastníkmi za podmienky dodržania šachovnicového sedenia. Predseda vlády SR Igor Matovič to v spoločnosti hlavného hygienika Jána Mikasa a zástupcov konzília odborníkov oznámil na piatkovej tlačovej konferencii k uvoľňovaniu opatrení v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.   

„Siituácia na Slovensku je stabilná a tak aj konzílium mohlo rozhodnúť o uvoľňovaní ďalších opatrení. V prípade, že sa dá zabezpečiť šachovnicové sedenie, tak na podujatí môže byť aj viac ako tisíc ľudí. Ide najmä o športové podujatia," vyhlásil na tlačovke Matovič. Mikas uviedol, že športové kluby môžu za dodržania podmienky šachovnicového sedenia a zabezpečenia kontrolovaného vstupu a výstupu návštevníkov naplniť tribúny maximálne do 50 percent kapacity štadióna. 

Únia ligových klubov pozitívne prijala správu o uvoľňovaní opatrení a teší a spolu s klubmi sa teší na návrat fanúšikov na štadiónoch. „Nás teší, že aktivita zo strany ÚLK, SFZ, ale aj zo strany klubov padla na úrodnú pôdu. Percentuálny model, o ktorý sme spolu žiadali, nakoniec vyhodnotili odborníci ako dobré riešenie. My sme sa snažili po celý čas priniesť správne argumenty, ktoré sú podľa nás dôležité. Futbal sa hrá pre fanúšikov. Sme radi, že sa ľudia vrátia na štadión. To, že môže byť na štadiónoch 50% kapacity za dodržania určitých bezpečnostných opatrení, vnímame pozitívne. Je to skvelá správa pre šport a náš futbal,“ reaguje na aktuálnu situáciu prezident ÚLK Ivan Kozák.