Prezident ÚLK oslavuje 50-ku. Všetko najlepšie!

Prezident ÚLK oslavuje 50-ku. Všetko najlepšie!

Bol vynikajúci futbalista, hral domácu najvyššiu súťaž, okúsil zahraničie a pripísal si i 38 reprezentačných štartov. Dnes je vrcholným funkcionárom a od roku 2014 prezidentom ÚLK. Dnes oslavuje Ivan Kozák okrúhle 50-te narodeniny.

„Všetko najlepšie,“ znie dnes zo všetkých strán. 50-ka je významné životné jubileum a ako sa zvykne hovoriť, je len raz za život. Ivan Kozák začínal s futbalom v Púchove, z futbalových čias si ho všetci pamätáme ako rýchlonohého a tvrdého krajného obrancu, ktorý znemožňoval súperom zakončiť, no i sám šance vytváral. Prvú profesionálnu skúsenosť s futbalom okúsil v Banskej Bystrici, najväčšie úspechy v slovenskom futbale však ako hráč zažil v Košiciach v časoch najväčšej slávy 1. FC. S „tigrami“ získal dva slovenské tituly i Slovenský pohár, hral aj skupinovú fázu Ligy majstrov proti Manchesteru United či Juventusu Turín.   

Počas svojej kariéry okúsil aj zahraničné angažmány v Nemecku či Belgicku, teraz je úspešným funkcionárom a prezidentom ÚLK. Ivan Kozák mal prirodzený rešpekt v kabíne ako hráč a má ho aj teraz ako čelný funkcionár. Obľubuje profesionálny dialóg, nevyhýba sa žiadnej téme a je často považovaný za architekta kompromisu v často na prvý pohľad nezmieriteľnej situácii.   

Dnes privítal a ešte privíta veľa gratulantov. K životnému jubileu sa s prianím veľa zdravia a šťastia pridáva aj ÚLK a členovia futbalovej rodiny.