Mojžiš: Prehry v príprave nás neovplyvnia

Mojžiš: Prehry v príprave nás neovplyvnia

Obranca Ružomberka Alexander Mojžiš si nemyslí, že slabé výsledky v prípravných zápasoch ovplyvnia formu tímu pri fortunaligovom reštarte.

Už v sobotu budeme svedkami fortunaligového reštartu, aké pocity zažívate pred návratom po vyše troch mesiacoch nútenej pauzy? 

Každému z kabíny už veľmi chýbajú ligové zápasy, na ktoré sa veľmi tešíme. Tri mesiace bez ligového zápasu je naozaj dlhá doba. Bolo to ťažšie obdobie, keďže sme boli bez futbalu a nemohli sme sa naplno venovať tomu, čo nás baví a napĺňa. Tak som naozaj šťastný, že sa môžeme k futbalu opäť vrátiť.

Ako ste prežívali chvíle neistoty, keď sa nevedelo, či sezóna bude reštartovaná a otázny bol aj začiatok nasledujúcej? 

Bolo to dosť nepríjemné obdobie, keď sme museli čakať na rozhodnutie, či sa vôbec bude súťaž dohrávať. Už od začiatku som veril a dúfal, že sa liga dohrá, čo sa našťastie stalo, aj keď iba v skrátenom režime.

Boli ste pri udržiavaní formy v domácom prostredí zodpovedný a kreatívny? 

Z klubu nám posielali tréningové plány, ktoré som poctivo dodržiaval, ale, samozrejme, som si pridal niečo aj svoje. Mám brata, ktorý je tiež futbalista, a tak som mal možnosť robiť cvičenia a mať také tréningy, pri ktorých je treba dvoch, či už na ihrisku, alebo v posilňovni.

V troch prípravných zápasoch sa Ružomberku výsledkovo nedarilo a hoci to možno nie je podstatné, ale hráči to môžu mať niekde v podvedomí. Neobávate sa, že mužstvo nemá správnu formu? 

Nebojím sa toho, že v lige sa nám nebude dariť, alebo že by sme nemali formu. V príprave nám síce zápasy výsledkovo nevyšli, ale herne sa zlepšujeme od zápasu k zápasu. Sme profesionáli, čiže sa neobávam toho, že by nás predchádzajúce zápasy mohli negatívne ovplyvniť do zápasov, ktoré nás čakajú.

Z jednej krízy sa váš tím v priebehu sezóny dostal a pomohli mu k tomu práve vaše víťazné góly v Dunajskej Strede a v Michalovciach. Tešíte sa na oboch týchto súperov a ďalšie kvalitné tímy v skupine o titul? 

Vždy chcem pomôcť tímu v každom zápase, takže som rád, že sa mi to podarilo takýmito spôsobom. Góly, ktoré som dal proti Dunajskej Strede a Michalovciam, vnímam ako čerešničku na torte za výkony, ktoré sme odviedli práve v tých zápasoch. Vo futbale nikdy nejde iba o jedného hráča. Keby sme napríklad vtedy neudržali nulu a nehrali ako tím, tak by nám k šiestim získaný bodom nepomohli ani moje góly. Samozrejme, sa teším na každý jeden zápas či v lige alebo v pohári. Budeme mať možnosť si zmerať sily s naozaj kvalitnými mužstvami.

Stále existuje niekoľko ciest do pohárovej Európy, na ktorú z nich sa sústredíte? 

Do každého zápasu ideme s tým, že chceme vyhrať. Nemyslím si, že máme vybranú cestu do pohárovej Európy. Sme ale už v semifinále Slovnaft Cupu, takže táto cesta do pohárovej Európy je kratšia ako ostatné.

Určite to ale nepôjde bez domácich víťazstiev. Je to často omieľaná téma, ale bez fanúšikov na štadiónoch budú všetky zápasy akoby neutrálne, čo by vám snáď mohlo aj vyhovovať... 

Teší ma, že dokážeme vyhrať zápasy na súperových ihriskách, ale viac by ma potešili domáce úspechy. Neviem presne, v čom to je, že na súperových ihriskách dokážeme vyhrávať a na domácom nie. Verím, že už v najbližšom domácom zápase zvíťazíme a budeme sa radovať z troch bodov s našimi fanúšikmi, ktorí nás chodia podporovať.