Podhorin pred reštartom: Sme motivovaní uspieť

Podhorin pred reštartom: Sme motivovaní uspieť

Stopér Nitry Oliver Podhorin si nepripúšťa neúspech v nadstavbe, jeho tím cieli za bezpečnou záchranou vo Fortuna lige.

Koronaprestávka sa končí a čaká nás fortunaligový reštart. Verili ste počas celej tej doby vynútenej prestávky, že sa sezóna predsa len ešte dohrá?   

Na začiatku som si úprimne myslel, že po dvojtýždňovej prestávke sa opäť stretneme a budeme pokračovať v súťaži a v bežnom fungovaní, akoby sa nič nestalo. No po nejakom čase čísla narástli a počet chorých začal rapídne stúpať. Myslím, že nie som jediný, koho priority sa v tom momente zmenili a namiesto futbalu som sa sústredil na to, aby moja rodina a najbližší ostali zdraví a situácia sa čím skôr  zlepšila. Prvýkrát som uvažoval aj o tom, že je možné aj  predčasné ukončenie sezóny, ako to spravili napríklad v Belgicku či Holandsku. Teraz však verím, že najhoršie je už za nami a bude to už iba lepšie. Život sa pomaličky vracia do normálu a nám nič nebráni dokončiť sezónu.    

Na mužstvo Nitry čaká neľahký boj o vyhnutie sa barážovej dvanástej pozícii. Bude to náročné aj po psychickej stránke?   

Áno. Jedna vec je byť dobre pripravený fyzicky, ale druhá dôležitá vec je psychika. Momentálne platí, že kto to zvládne lepšie v hlave, uspeje. Veľakrát som sa vyjadril, že nepochybujem o tom, že to zvládneme a zachováme si prvoligovú príslušnosť aj pre budúci ročník.    

Ste spokojný s hrou, ktorú ste prezentovali v tréningových zápasoch? Dá sa v prípade Nitry hovoriť o maximálnej pripravenosti na dôležitých päť duelov?

Bol som veľmi rád, že všetci chlapci prišli na prvý tréning stopercentne pripravení. Na nikom nebol bádať kondičný výpadok. Preto sme mohli nabehnúť na herné veci. Po nútenej prestávke sme stále hladní po futbale a verím, že sa to na zápasoch ukáže. Čo sa týka prípravných zápasov, určite tam boli badateľné týždne bez futbalovej praxe, avšak myslím si, že sme v oboch stretnutiach podali slušný výkon.   

V sobotu na vás čaká regionálne derby proti Zlatým Moravciam. Trikrát po sebe ste s nimi prehrali 0:1 a následne vás vyradili aj v Slovnaft Cupe. Najvyšší čas na odplatu...   

Určite sa im nejdeme za nič mstiť, ale ideme jednoznačne za tým, aby sme zmenili tuto negatívnu bilanciu. Dva zápasy sme si nešťastne prehrali vlastným gólom, čo sa však vo futbale stáva. Rozhodne sme neťahali za kratší koniec. Do Moraviec ideme namotivovaní uspieť!    

Domáce prostredie v tomto prípade asi nebude hrať rolu. Aké náročné bude bojovať bez podpory z tribún?   

V Nitre si vážime každého jedného diváka, ale povedzme si úprimne, čo sa návštevnosti týka, tak napríklad s Dunajskou Stredou sa nemôžeme porovnávať. Preto to pre nás nebude až taký faktor. Do Moraviec nás určite prídu podporiť rodiny a najbližší, avšak podporiť sa musíme v prvom rade medzi sebou.    

Nitra strelila iba sedemnásť gólov, čo je najmenej spomedzi celého ligového pelotónu. Bolo základom krátkej prípravy zlepšiť práve koncovku?

Uvedomujeme si, že futbal sa hra na góly, ale naša devíza je obrana. Máme určenú taktiku, ktorá vychádza najmä z poctivej obrany. Gólovými hodmi sme sa síce túto sezónu síce neblysli, ale čo sa týka inkasovaných gólov, tam patríme medzi najlepšie mužstvá v spodnej šestke. V poslednom zápase proti Senici, sme skórovali trikrát, bolo by super, ak by sme pokračovali v tomto trende.    

Akým futbalom sa budete prezentovať pod vedením trénera Nemca?   

Táto otázka je skôr smerovaná na trénera Nemca. Budeme však určite pokračovať v tom, čo nám doteraz šlo. Pevná defenzívna, organizácia hry, rýchly prechod do útoku. Hlavne je, aby sme hrali odvážne a nemali zviazané ruky resp. nohy... Futbal by nemal byť strašiak, ale niečo načo sa tešíme a čo robíme s láskou a radosťou.