​Pellegrini: Sme pripravení hrať

​Pellegrini: Sme pripravení hrať

Pohronie bude mať po reštarte ligy záchranárske práce. Na okolnosti nedávneho rozhodnutia Výkonného výboru SFZ sa v tíme nikto nevyhovára. Aktuálnu situáciu berú v Pohroní športovo. Najdôležitejšie je, že sa začne konečne hrať futbal.

Kapitán aktuálne posledného mužstva tabuľky FK Pohronie Lukáš Pellegrini hovorí jednoznačne: „Sme pripravení hrať. Samozrejme, veci okolo vnímame, no chceme sa pobiť o účasť vo Fortuna lige na trávniku,“ povedal v relácii RTVS Štúdio šport špeciál kapitán nováčika najvyššej futbalovej súťaže.   

Pellegrini, samozrejme, vnímal aj pôvodne avizované odporúčanie ÚLK o nevypadávajúcom z Fortuna ligy. „Musím priznať, že sme sa v kabíne kúsok potešili, no ani teraz sa na nikoho nehneváme. Za pozíciu v aktuálnej tabuľke si môžeme sami. Musíme všetkým vo zvyšných zápasoch dokázať, že do Fortuna ligy patríme. Chceme si vykopať účasť v najvyššej lige na trávniku,“ hovoril v relácii RTVS líder kabíny Pohronia.   

FK Pohronie je aktuálne na poslednom mieste tabuľky, na predposlednú Nitru stráca tri body. V nadstavbe sa hrá o 15 bodov. Posledný tím tabuľky odohrá dvojkolovú baráž o postup, resp. udržanie sa vo Fortuna lige 14. a 17. júla proti víťazovi 2. ligy.