Reštart Fortuna ligy dostal zelenú. Manuál sa aktualizuje

Reštart Fortuna ligy dostal zelenú. Manuál sa aktualizuje

Reštart Fortuna ligy bude definitívne 13. júna. Od Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) dostal zelenú. Manuál organizácie zápasov momentálne ÚLK aktualizuje vzhľadom na súčasnú situáciu.

Manuál organizácie zápasov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže vypracovala ÚLK pred mesiacom, v čase, keď situácia na Slovensku nebola tak priaznivá ako dnes. Odvtedy sa situácia výrazne zmenila. Preto sa manuál momentálne upravuje. Podstatné v tejto chvíli je, že liga sa môže začať. Od štvrtka sa začnú testovať hráči a realizačné tímy klubov.   

„Dostali sme odpoveď od Úradu verejného zdravotníctva, že nami vypracovaný manuál je v poriadku. Keďže sme ho poslali príslušným orgánom pred troma týždňami a situácia s uvoľňovaním opatrení sa medzitým výrazne zmenila, momentálne ho prispôsobujeme súčasným podmienkam. Podstatné v tejto chvíli je, že liga sa môže začať,“ hovorí prezident Fortuna ligy Ivan Kozák.   

ÚLK aktívne rieši aj tému fanúšikov na tribúnach. Podľa informácií, ktoré zazneli na tlačovej konferencii premiéra Igora Matoviča a konzília odborníkov, od 10. júna by sa na hromadných podujatiach vrátane športových mohlo zúčastniť maximálne 500 osôb, od 1. júla do konca roka maximálne 1000 osôb. Práve maximálna hranica 1000 osôb nie je pozitívna správa pre náš šport. Futbal sa hrá pre fanúšikov, navyše pre väčšinu klubov nielen našej ligy je to výrazný zásah do rozpočtu.   

"V tejto veci už vyvíjame aktivitu. Budeme iniciovať oficiálne stretnutie a tému aktívne riešiť. Futbalové štadióny sú otvorené priestranstvá a vieme zabezpečiť bezpečnostný komfort aj pri podstatne vyššom počte divákov ako pri návšteve 500 alebo 1000 ľudí. Verím, že ako sa bude situácia zlepšovať, aj toto číslo sa bude zvyšovať. Máme maximálnu podporu klubov a budeme to riešiť na všetkých úrovniach, na ktorých to bude možné riešiť," dopĺňa Kozák.