Kozák: Je našou povinnosťou pokúsiť sa o reštart

Kozák: Je našou povinnosťou pokúsiť sa o reštart

Pred mesiacom sa o tom hovorilo len v teoretickej rovine. Dnes je reštart Fortuna ligy reálny. Najvyššia slovenská súťaž by sa mohla naplno rozbehnúť už 6. júna.

Pozitívnou správou bolo oznámenie uvoľňovaní ďalších opatrení zo strany štátu, povolenie kolektívnych tréningov a povolenie organizovania športových podujatí od 3. júna. Naplánovaný reštart Fortuna ligy na 6. júna je tak veľmi reálny. „Je našou povinnosťou pokúsiť sa o reštart,“ hovorí v podcaste pre šport.sk prezident ÚLK Ivan Kozák.   

Určite ste sledovali najnovšiu tlačovú besedu. Čo ste si z nej odniesli?   

Zazneli tam pozitívne správy. Doteraz prebiehali skupinové tréningy za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. Od stredy sa opatrenia povolia. Kluby môžu pristúpiť ku kolektívnym tréningom, hráči budú môcť ísť do kontaktu, tréningový proces tak bude plnohodnotný. Reálnejší je už aj reštart Fortuna ligy ako takej.   

Ako bude teda proces reštartu vyzerať?   

V piatok budeme mať Prezídium ÚLK, kde sa spoločne s klubmi dohodneme, akým spôsobom budeme ďalej pokračovať. Pre kluby máme pripravené rôzne varianty, verím, že sa dohodneme. Pre nás je však dôležitý aj dátum 25.5., kedy musíme spolu so SFZ odoslať súhrnnú správu smerom na UEFA o tom, ako a v akom režime budeme dohrávať prebiehajúce súťaže, ktoré riadime. Konkrétne ide v našom prípade o Fortuna ligu, v prípade SFZ o 2. ligu a Slovnaft Cup.   

Veríte v pozitívny výsledok?   

Pre nás je povinnosťou pokúsiť sa o reštart súťaže. Je to korektné voči partnerom, vysielateľom, ale aj voči ľuďom. Myslím, že keď ľudia uvidia futbal v TV, budú mať pocit, že sa vraciame do bežných koľají.   

Viac si vypočujte v podcaste denníka Šport