ViOn vyzbieral na virtuálny duel so Zenitom vyše 2000 eur

ViOn vyzbieral na virtuálny duel so Zenitom vyše 2000 eur

​Fortunaligový futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble predal 344 vstupeniek na virtuálny duel proti Zenitu Petrohrad.

Vyzbieraná suma 2109 eur pôjde na konto Kongregácie bratov tešiteľov v Zlatých Moravciach a tí ju použijú na pomoc pre sociálne slabších ľudí, ktorých pandémia koronavírusu zasiahla najviac.      

"Kongregácia funguje v najmenšom meste v rámci futbalovej Fortuna ligy niekoľko rokov. Z toho v posledných viac ako dvoch rokoch spolupracuje so štátnymi sociálnymi pracovníčkami, ktoré koordinujú prerozdeľovanie finančných darov, potravín či šatstva," informoval klub v tlačovej správe.      

ViOn sa v dobe poznačenej pandémiou koronavírusu rozhodol podať pomocnú ruku. Zlatomoravčania sa vrátili do roku 2007, keď sa predstavili v druhom predkole Pohára UEFA proti neskoršiemu víťazovi Zenitu Petrohrad. Doma ťahali za kratší koniec po výsledku 0:2. Na tento zápas spustil klub do virtuálneho predaja pamätnú vstupenku. Stála symbolické 3 eurá. Dostupná bola výlučne online cez partnerský systém Maxiticket a to od 10. apríla do 10. mája. V ponuke bola možnosť stať sa tiež bronzovým (15 eur), strieborným (25 eur) a zlatým prispievateľom (50 eur). V priebehu mesiaca sa predalo 344 lístkov a dokopy vyzbieralo 2109 eur.  

"V prvom rade jedno obrovské ďakujeme za celý náš klub všetkým ľuďom, ktorí našu myšlienku podporili. My sme boli v tomto všetkom len akýsi nástroj a všetko sme pripravili organizačne. Ale tí, ktorí pomohli finančne, tým patrí absolutórium. V tomto momente nešlo o futbal a ani o náš klub. V boji proti neviditeľnému nepriateľovi bolo toto všetko druhoradé. Najdôležitejšie v tomto ťažkom období sú ľudské životy. Možno sme boli iní ako ostatní. Áno, našou prioritou bola pomoc pre sociálne slabších ľudí a rodiny, ktorým kúpa rúška, dezinfekcie či jedla s oblečením zachránila život. Ale aj tým, ktorí s týmito skupinami pracujú a stoja možno často priamo proti COVID-19. Tí podanie našej, ale hlavne fanúšikovskej ruky potrebovali najviac, zaslúžili si ju. Aj im patrí úprimná vďaka za všetko, čo pre spomínaných ľudí robili a stále robia," vyjadril sa generálny manažér ViOn-u Marek Ondrejka.