Weiss je po zranení fit, Greif ráta s dohratím sezóny

Weiss je po zranení fit, Greif ráta s dohratím sezóny

​Futbalisti Slovana Bratislava sa aj napriek obmedzeniam pre pandémiu koronavírusu pripravujú na dokončenie sezóny.

Brankár Dominik Greif verí, že Fortuna liga sa začne už čoskoro a Slovanu by v zostávajúcich bojoch o titul majstra Slovenska mohla pomôcť už aj najnovšia posila. Krídelník Vladimír Weiss sa zotavil z operácie pruhu a karanténu využil na dostatočnú regeneráciu. Zverenci trénera Jána Kozáka zatiaľ trénujú v menších skupinách. Nemôžu spolu sedieť v šatni, k dispozícii nemajú ani sprchy. 

"Povedal by som, že sa to dá zvládnuť. Je to dokonca lepšie, lebo len prídeme, odtrénujeme a ideme domov. Nemusíme na nič čakať. Povedal by som teda, že všetko zlé je na niečo dobré," referoval na utorkovom brífingu Dominik Greif. Dvadsaťtriročný brankár sa nesťažuje ani na nedostupnosť spoločných regeneračných priestorov, ktoré hráči ešte nemôžu na novom Tehelnom poli využívať: "Každý si vie regeneráciu urobiť individuálne. Sauna a podobné veci, to je síce problém, ale takéto podmienky má každý." Greifovi neprekážajú ani obmedzenia počas tréningu, s pobavením dodal: "Ja rozstupy dodržiavam, keďže som v bránke sám."

      

V každom tréningu idú hráči naplno, pretože veria, že sa liga dohrá. "Ja som jednoznačne za. Opatrenia sa uvoľňujú skôr, ako sa plánovalo. Som presvedčený, že sa liga dohrá. Nemyslím si, že by sme mali menej motivácie. Chceme sezónu riadne dohrať a rátame s touto možnosťou. Sledujeme situáciu v Európe, všade sa hľadajú možnosti ako začať. Myslím si, že nebude trvať dlho a rozbehnú sa ostatné súťaže. Uvidíme. Začne sa bundesliga, v Poľsku tiež a pravdepodobne aj v Anglicku," zdôraznil Greif.      

Na obnovenie súťaže netrpezlivo čaká aj Weiss, ktorý sa po operácii pomaly dostáva do plného zaťaženia: "Väčšinu času som trénoval s mužstvom. Kondične to ešte nie je ono, ale som rád, že som už najťažšiu časť prekonal. Nevedel som, či ma to pustí do plnej záťaže, išiel som krom po kroku. Ale čas mi pomohol, som pripravený skoro na 100 percent. Už sa veľmi teším a som rád, že sme začali trénovať. Som pripravený a veľmi sa teším." 

Weiss rovnako ako jeho spoluhráči verí, že sa futbalová súťaž na Slovensku dohrá. Impulzom môže byť podľa slovenského reprezentanta reštart líg v iných krajinách: "Nevidím dôvod, aby sa u nás nezačalo. Situácia na Slovensku nebola taká zlá ako v ostatných krajinách. A keď sa začne tam, nevidím dôvod, prečo by sa nemalo začať u nás. Verím, že už čoskoro budeme poznať dátum prvého zápasu po skončení prestávky."      

V prípade opätovného rozbehu Fortuna ligy sa hráči pripravujú aj na to, že budú mať nabitý kalendár. Brankár Greif to však nevníma ako prílišnú záťaž: "Uplynulé dni boli zvláštne, lebo naše víkendy boli vždy o cestovaní na zápas. Teraz sme ich mali voľné, ale nedalo sa nikam ísť. Verím, že sa už čoskoro všetko vráti do starých koľají. Hrať niekoľko zápasov po sebe mi nevadí, my sme si to zažili, keďže sme okrem domácej súťaže hrali aj európske poháre. Máme futbal radi, nie je problém hrať ho každý tretí-štvrtý deň."