Rusov predĺžil kontrakt so Spartakom Trnava do leta 2022

Rusov predĺžil kontrakt so Spartakom Trnava do leta 2022

Slovenský futbalový brankár Dobrivoj Rusov bude aj naďalej obliekať dres Spartaka Trnava. Ako informoval oficiálny web fortunaligistu, Rusov predĺžil kontrakt s klubom o ďalšie dve sezóny až do leta 2022.

"Teší ma, že klub o mňa prejavil záujem. Najmä v tejto situácii, keď nikto nemá nič isté. Som rád, že sa naše predstavy stretli a dohodli sme sa na predĺžení zmluvy. Pre mňa je to šanca vrátiť niečo klubu, ktorý mi pomohol a dal mi šancu hrať najvyššiu súťaž," citovala 27-ročného brankára webstránka "červeno-čiernych".      

Rusov je odchovanec trnavskej Lokomotívy, ale ešte v dorasteneckom veku prestúpil do Spartaka. Debut v najvyššej súťaži okúsil ako 19-ročný v roku 2012 a pomerne rýchlo sa udomácnil v trnavskej bránke. Bol aj jednotkou v slovenskej dvadsaťjednotke a svojimi výkonmi si v roku 2015 vypýtal prvý zahraničný prestup do poľského Piastu Gliwice. V Poľsku strávil tri sezóny a v roku 2018 sa vrátil do Spartaka, kde najskôr počas jesene kryl chrbát Martinovi Chudému a po jeho odchode sa stal znova jednotkou. V prerušenom ročníku odchytal za "andelov" 21 fortunaligových zápasov, sedemkrát si udržal čisté konto.      

"Mali sme o 'Doba' záujem a prvé rozhovory začali už počas sústredenia v Turecku. Dozrel futbalovo aj ľudsky a považujeme ho za jedného z našich najhodnotnejších hráčov, preto je pochopiteľné, že sme sa ho snažili zmluvne zaviazať. Odvádza pre nás cenné služby, ako brankár stále napreduje a Spartak preňho nemusí byť posledná štácia," tvrdí športový riaditeľ klubu Andrej Kostolanský.      

Takýto neuveriteľný zákrok vytiahol Rusov v poslednom kole základnej časti na ihrisku DAC D. Streda

Rusov sa v minulom roku podieľal na zisku Slovnaft Cupu, keď vo finále vychytal jedenástkový rozstrel proti Žiline. V tejto sezóne bol úspešný aj v Európskej lige proti Radniku Bijelina. Penaltový špecialista získal v minulom roku ocenenie Andel roka pre najlepšieho hráča klubu.