Takáč: Moje tajné prianie je, aby sa liga dohrala

Takáč: Moje tajné prianie je, aby sa liga dohrala

V rámci iniciatívy ....Viac ako futbal vám každý týždeň, vždy v utorok o 19:00, prinášame rozhovory naživo priamo s futbalistami Fortuna ligy.

Uplynulý utorok sme sa bavili s čerstvým víťazom e-Fortuna liga Challenge a stredopoliarom MFK Ružomberok Daliborom Takáčom. Ak ste ho nemohli sledovať, prinášame vám to najpodstatnejšie z neho v textovej podobe. 

Ako momentálne tráviš čas počas karantény? 

Snažím sa udržiavať sa v režime, ako keby som normálne trénoval. Ráno vstávam 7:30, naraňajkujem sa a dám si prvý tréning s loptou. Chodíme väčšinou dvaja aj s Martinom Regálim a párkrát sa k nám pridal aj brankár Ivan Krajčírik. Poobede sa trochu venujem priateľke, prečítam si knihu, idem si odmakať silový tréning a zabehať si. Cez víkendy to je voľnejšie, ideme s priateľkou napríklad aj na nejakú prechádzku do prírody. 

Opäť ste v hornej šestke, po poslednom zápase základnej časti ste si ale museli poriadne vydýchnuť... 

Spadol nám kameň zo srdca, no sme radi, že sme tam. Je to veľká škoda, že kvôli koronavírusu sa nadstavba nerozbehla. Sme mladé mužstvo a zápasmi proti najlepším tímom ligy získavame veľa skúseností. Mrzí ma preto, že sa takýmto spôsobom nemôžeme ďalej učiť a zlepšovať sa. Takže, je to také moje tajné prianie, aby sa liga dohrala. 

Po slabšom štarte ste sa dokázali vybičovať k výborným výkonom. Kde nastal v sezóne zlom? 

Bol to zápas v Dunajskej Strede. Prešli sme na nový herný systém, začali sme hrať 3-5-2. Neprehrali sme 8 zápasov v rade. Asi sme našli ten vhodný herný systém pre toto mužstvo, začali sme viacej makať a zlomilo sa to. Ani v úvode sezóny to podľa mňa nebolo zlé, ale od tohto zápasu sa nám začalo dariť aj výsledkovo.

Mužstvo v lete prebral tréner Ján Haspra, ktorý pravidelne baví fanúšikov našej ligy vtipnými výrokmi. Je bavič aj v kabíne? 

Je presne taký ako v televízii. Je prísny, ale ak je priestor, dokáže si urobiť srandu a zabaviť nás. Všetci dobre poznáme napríklad jeho legendárnu hlášku: „Nikdy never žene, ktorá klame.“ (smiech) 

S trénerom Hasprom sa k mužstvu pripojil aj Marek Sapara. Aká je spolupráca s bývalým slovenským reprezentantom? 

Je fantastické, že v Marekovi máme človeka, od ktorého sa môžeme učiť. Baví sa s nami individuálne, snaží sa nám poradiť, navyše aj po kariére mu zostala taká pozícia prirodzeného lídra. Jeho prínos pre mužstvo aj v pozícii trénera je naozaj citeľný.       

V Ružomberku pôsobíš už 3 roky. Nepremýšľaš nad nejakým ďalším posunom v kariére? Spomína sa napríklad záujem Liberca. 

Záujem Liberca tu bol, môj agent sa dokonca stretol s ich športovým riaditeľom. V zime nám však povedali, že ma budú ešte sledovať. Pre situáciu okolo koronavírusu sa celý tento prestup momentálne dosť komplikuje, nakoľko neviem povedať, či o mňa bude záujem po tom, čo sa obnovia súťaže a ako na tom budú kluby finančne. 

Cez víkend si sa stal absolútne suverénne víťazom e-Fortuna liga Challenge. Pred turnajom si sa však vyjadril, že hre FIFA už toľko času nevenuješ. 

Posledné dva mesiace som nehrával vôbec, ale oslovili ma ľudia z klubu, že ide o dobrú vec, tak som do toho išiel. Pár dní predtým som začal trošku trénovať, pomohli mi spoluhráči Adam Brenkus a Martin Regáli. Samého ma to vôbec nebaví hrať takže im ďakujem za tréning.   

Ako hodnotíš celú myšlienku a úroveň turnaja?

Myslím, že na to, že išlo o prvý ročník, to bolo super zorganizované. Myslím, že hlavná myšlienka bola naplnená, navyše som počul veľmi pozitívne ohlasy a ľudia boli radi, že vidia v televízii konečne nejaký futbal. Minul som však pri tom toľko energie, že FIFU nechcem vidieť najbližšie dva mesiace. (smiech)

V turnaji si vyhral 1 500€, ktoré si daroval sociálnemu centru Trojlístok v Ružomberku. Už si sa s nimi kontaktoval? 

Hneď po turnaji mi volal vedúci mužstva, že mi bude volať pani z Trojlístku. Bola nadšená, aj keď asi ani nevedela k čomu mi má gratulovať (smiech), ale povedala mi, že som dobrý anjel, a že takéto niečo sa im ešte nestalo, takže som naozaj šťastný, že som niekoho takto potešil.