Aj Nitra vypredáva štadión. Miňo Stoch si kúpil 400 vstupeniek

Aj Nitra vypredáva štadión. Miňo Stoch si kúpil 400 vstupeniek

FC Nitra je ďalším fortunaligovým klubom, ktorý sa pokúsi virtuálne vypredať svoj štadión. Spustil predaj vstupeniek na pamätných zápas proti Kolínu spred vyše 30-tich rokov. Peniaze použije na chod klubu.

S podobnými aktivitami už dávnejšie prišli Spartak Trnava, Slovan Bratislava či ViOn Zlaté Moravce. Spartaku sa dokonca podarilo vyzbierať už vyše 45.000 eur. Nitra sa pokúsi zmobilizovať svojich fanúšikov a priblížiť sa k trnavskej sume. Do predaja dáva virtuálne vstupenky v hodnote 5 eur na zápas z roku 1989, keď domáca Plastika Nitra privítala 1. FC Kolín (0:1). Vtedy prišlo na zápas 15.000 ľudí. Ak by si rovnaký počet nitrianskych fanúšikov zakúpilo vstupenku na virtuálny zápas, kluby by sa podarilo vyzbierať 75.000 eur.   

„Cítime, že situácia je vážna. Mnoho klubov bude na pokraji existencie. Nitrička je náš klub, ktorý si počas svojej 111-ročnej histórie prešiel vzostupmi aj pádmi. Veríme, že sa naši fanúšikovia s nami zomknú a spoločnými silami zachránime náš klub,“ uvádza sa na webe FC Nitra.   

Na zápas si zakúpil 400 vstupeniek už aj reprezentant Slovenska a odchovanec nitrianskeho futbalu Miroslav Stoch a prispel tak svojmu materskému klubu sumou 2.000 eur. Prispieť môže každý ľubovoľnou čiastkou na transparentný účet SK67 0900 0000 0051 6966 9087. V rovnakom roku, ako sa odohral zápas Nitry proti Kolínu, sa Miňo Stoch narodil. Pamätný duel Pohára UEFA si teda pamätať nemôže. Kto si ale na zápas živo spomína, je vtedajší tréner Plastiky Milan Lešický. "Bola to domáca odveta. Chýbali nám skúsenosti a niektoré opory, aby sme ju zvládli lepšie," hovorí vo videu Lešický. 

Milan Lešický si spomína na zápas Plastika Nitra - 1. FC Kolín (0:1)