​Ružomberský Dalibor Takáč víťazom e-Fortuna ligy Challenge

​Ružomberský Dalibor Takáč víťazom e-Fortuna ligy Challenge

Dalibor Takáč z MFK Ružomberok sa stal víťazom víkendového e-Fortuna liga Challenge. Turnajom prešiel suverénnym spôsobom, zvíťazil vo všetkých ôsmich zápasoch na turnaji.

Stredopoliar MFK Ružomberok Dalibor Takáč sa teší z prvenstva vo virtuálnom turnaji vo FIFA20 na konzolách Sony Playstation 4 (18. – 19.4.2020) e-Fortuna liga Challenge, ktorý mohli fanúšikovia Fortuna ligy sledovať počas tohto víkendu online alebo na stanici Orange Šport. V konkurencii 12-tich futbalistov z 12-tich klubov uspel suverénnym spôsobom, keď na turnaji nenašiel premožiteľa. 

Celkom zaslúžene si tak odnáša prémiu vo výške 1.500 EUR. Tá mu ale neostáva, ide na dobrú vec. Takáč celú výhru venuje Centru sociálnych služieb Trojlístok z Ružomberka. „Som rád, že som mohol pomôcť. Pani z Trojlístka mi po turnaji ďakovala. Mám z toho veľmi dobrý pocit, že peniaze idú na dobrú vec. Turnaj hodnotím pozitívne. Páčil sa mi, malo to vysokú úroveň po všetkých stránkach,“ znejú slová víťaza premiérového esportového turnaja pod hlavičkou Únie ligových klubov.   

Takáč zvíťazil vo všetkých zápasoch v základnej B skupine. Suverénnym spôsobom prešiel aj vyraďovacou fázou. Na turnaji dokonca inkasoval len dvakrát, v oboch prípadoch od trnavského Bogdana Mitreu. Rumunského stopéra v službách Spartaka Trnava zdolal aj vo finále (3:1). Na treťom mieste skončil Matúš Begala, ktorý zdolal v súoji o 3. miesto Achrafa El Mahdioui z Trenčína 4:3 pp.   

Turnaja e-Fortuna liga Challenge sa zúčastnilo počas víkendu 18. – 19.4. 12 futbalistov z 12-tich klubov Fortuna ligy. V sobotu boli na programe základné skupiny, v nedeľu vyraďovacia časť. Víťazom sa stal Dalibor Takáč z MFK Ružomberok, ktorý získal finančnú prémiu 1.500 eur a venuje ju Centru sociálnych služieb Trojlístok z Ružomberka. Partnermi projektu sú stávková spoločnosť FORTUNA, Sony Playstation a Orange Šport.

Celkové poradie: 

1. miesto: DALIBOR TAKÁČ (MFK Ružomberok)
2. miesto: BOGDAN MITREA (Spartak Trnava)
3. miesto: MATÚŠ BEGALA (MFK Zemplín Michalovce)
-----
4. miesto: ACHRAF EL MAHDIOUI (AS Trenčín)

Výsledky v skupinách: 

Výsledky vyraďovacej časti: