To najlepšie z LIVE STREAMU s Erikom Grendelom

To najlepšie z LIVE STREAMU s Erikom Grendelom

Každý týždeň, vždy v utorok o 19:00 na našom Instagrame môžete sledovať LIVE STREAM s vybraným hráčom Fortuna ligy. Toho spovedá moderátor Andrej Zvolenský.

Prečo šiel ako bývalý slovanista do Trnavy? Ako prežíva súčasné ťažké obdobie? Ako sa udržuje v kondícii? To, ale aj ešte viac prezradil kapitán Spartaka Trnava Erik Grendel v živom Instagram streame. V nasledujúcom rozhovore vám prinášame to najlepšie, čo počas rozhovoru zaznelo. Podobné autentické rozhovory s hráčmi našej ligy môžete sledovať každý utorok o 19:00 naživo na našom Instagrame „Fortunaligask“.

Aká bola Veľká noc v karanténe? 

Strávil som ju, asi ako každý, doma v Dubnici nad Váhom. Vyšibal som tento rok iba manželku a dcérku, takže veľa vajíčok som nedostal. 

Je to náročné obdobie pre teba? Ako vyzerá denný režim u Grendelovcov? 

Máme taký svoj denný program. Všetci spolu vstávame, naraňajkujeme sa, dcérka, keďže už chodí do školy, si ide s manželkou robiť úlohy, no a syn je zasa so mnou, kým si ja odmakám povinný individuálny tréning. Verím, že sa na neho niečo chytí, pretože by som bol rád, ak by aj on športoval. Nemusí to byť futbal, ale chcel by som aby bol aktívny a dúfam, že sa mi ho podarí pozitívne motivovať v tomto smere. 

Cítiš tréningový deficit? 

Nemusí sa to zdať, ale namakáme sa naozaj dosť. Všetci plníme, čo máme. Nabehané teda rozhodne budeme mať. Problém s kondičkou nebude, no dúfam, že nám fanúšikovia odpustia, keď nás bude lopta troška fackať (smiech).   

Spartak Trnava sa tento rok dokázal prebojovať do hornej šestky. Na rozdiel od minulého roka ste rozhodujúci posledný zápas zvládli. Vynorili sa spomienky na nešťastný duel so Sereďou? 

Splnili sme si cieľ, ktorým bola účasť v top šestke, ale myslím, že potenciál mužstva je oveľa väčší. Samozrejme na ten nešťastný zápas som si spomenul a vedel som, že znova to sklamanie už zažiť nechcem, aj kvôli fanúšikom, ktorí si zaslúžia sledovať zápasy v hornej šestke. 

Médiami prebehli informácie o tom, že aj Spartak Trnava chce pristúpiť ku zníženiu platov. Dohodla sa hráčska kabína s vedením klubu? 

Zatiaľ sme sa o tejto téme rozprávali iba raz. Spartak nám nie je nič dlžný, doteraz nám vyplatil úplne všetko. Na papieri ešte nič nie je, ale dali sme už klubu prísľub, že pôjdeme s výplatami dolu. Trénujeme síce podľa plánov, ktoré nám klub posiela, no gro našej práce, a teda zápasy, momentálne nehráme. Preto by mal podľa mňa každý sám zvážiť, či by nemal pristúpiť k takémuto kroku, samozrejme, na ten čas, kým sa nehrá liga. 

Prečo si ako exslovanista kývol na kontrakt u najväčšieho rivala? 

V prvom rade ma lákala vidina zahrať si Európu. Takisto som cítil, že sa chcem vrátiť domov, na Slovensko. Ďakujem ľuďom, ktorí mali vtedy o mňa záujem, pán Hoftych a pán Poór. Neľutujem, že som prišiel. Sme doma, so Spartakom zažívam pekné futbalové časy.

Myslíš, že ti už jeden či druhý tábor fanúšikov odpustil? 

V Trnave mi to už veľmi nevyčítajú, za čo som veľmi rád, neviem ako by som to znášal. Skôr naopak, slovanisti to berú tak, že som ich zradil, ale chápem ich postoj. Je to obrovská rivalita a podľa mňa je to k prospechu veci, pretože je to niečo, čo k futbalu patrí a aj vďaka tomu ľudia prídu na štadión. 

Počas kariéry si hrával za Dubnicu, Slovan, Górnik Zabrze a teraz si v Trnave. Vieš si predstaviť, že by si v Spartaku ukončil kariéru? 

Prečo nie. Nie som už najmladší, na nejaké veľké prestupy už nepomýšľam. V Trnave sa cítim dobre, navyše ma tu prijali aj ľudia. Samozrejme, to ale záleží aj od vývoja situácie v klube a ďalších okolností. 

V karanténe veľa hráčom najviac chýba šatňa a tá partia v nej. Kto bol v tvojej kariére tvojim najbližším „parťákom“ v kabíne? 

Takým najbližším, s ktorým som v kontakte dodnes je zrejme Matúš Putnocký, ešte zo Slovana. Dodnes sa navštevujeme, trávime spolu Silvester a sme dokonca krstní rodičia našim deťom. Nemôžem ale zabudnúť ani na partiu okolo Borisa Godála, pretože aj v Trnave som zažil nádherné obdobie s výbornou kabínou. 

Počas kariéry si si zahral nie len najvyššiu futbalovú súťaž, ale máš na svojom konte aj štarty vo futsalovej extralige. Pomohol ti tento šport nejako v tvojej kariére? 

Bolo to iba na jeden mesiac, keď ma futbalová Dubnica uvoľnila počas zimnej prestávky pre potreby futsalového klubu v meste. Sponzor dubnického futbalu bol zároveň majiteľ futsalového klubu a išlo tam hlavne o to, aby som si zahral za jeden tím s mojim otcom. Bolo to príjemné spestrenie zimnej prestávky. Futsal mám dodnes veľmi rád, je to rýchla a dynamická hra, priučil som sa tam napríklad disciplíne, pretože som bol v staršom kolektíve. Myslím, že mi to dalo veľa.