Takáč: Sedenie doma by ma unudilo

Takáč: Sedenie doma by ma unudilo

Hoci sa fortunaligový kolotoč momentálne nekrúti, Dalibor Takáč z Ružomberka nepozná, čo to je nuda. „Každý deň na sebe makám,“ hovorí stredopoliar Liptákov.

Aj v čase karantény tvrdo pracuje, aby bol pripravený na návrat na fortunaligové trávniky a zabojoval s Ružomberkom o účasť v pohárovej Európe. Stredopoliar Dalibor Takáč oddych nepozná. „Snažím sa dodržiavať normálny režim, predpoludním mám silový tréning a behy, poobede pracujem s loptou. Okrem futbalových vecí však stíham aj súkromné, venujem sa priateľke, chodíme do prírody, na miesta bez ľudí, cvičíme jogu,“ vymenúva svoje záľuby, ktoré mu napĺňajú dni bez futbalu. „Je toho viac, od čítania kníh, cez spoločné varenie a seriály. Baví ma aj Playstation a sledovanie starších futbalových zápasov, je sa z čoho učiť.“

Takto maká na sebe Dalibor Takáč z Ružomberka

Ružomberský klub poslal hráčom tréningové plány, a tak má všetok pohyb hlavu aj pätu. „Beriem to z pozitívneho hľadiska, veď sedenie doma by ma unudilo. Chcem sa každým dňom zlepšovať, čo to dá.“ No a k zlepšovaniu nepochybne patrí aj štúdium a čítanie (nielen) futbalovej literatúry. „Bavia ma biografie a všetko ohľadom vedy a trénovania. No oddýchnem si aj pri seriáloch, napríklad sa neviem dočkať štvrtej série The Last Kingdom,“ prezradil šikovný stredopoliar.

Najradšej by však bol, keby si mohol opäť obliecť dres liptovského klubu a bojovať o fortunaligové body. „Veľmi si prajem, aby sa sezóna dohrala, ale najdôležitejšie je zdravie. Uvidíme, ako sa rozhodnú kompetentní. Až potom, čo epidémia pominie, budeme môcť riešiť ďalšie futbalové otázky. Teraz iba dávajme na seba pozor, buďme jednotní a opatrní,“ dodal autor troch gólov v prerušenej sezóne.