​Beskorovajnyj: Je normálne robiť ústupky

​Beskorovajnyj: Je normálne robiť ústupky

Ukrajinský stopér Dunajskej Stredy Danylo Beskorovajnyj sa doma zatiaľ nenudí, hoci najradšej by bol opäť na fortunaligových trávnikoch. V rozhovore prezrádza aj to, ako to vyzerá momentálne v jeho rodnej Ukrajine.

Kde sme vás zastihli, ste stále v Dunajskej Strede, alebo sa vám podarilo dostať domov?

Našťastie som s rodinou doma na Ukrajine. Situácia u nás je prakticky rovnaká ako na celom svete. Prezident vyzval občanov zostať doma a nepohybovať sa na verejných priestranstvách. Otvorené sú vlastne len supermarkety a lekárne, takže väčšina ľudí sedí doma a nechodí ani do práce.

Ako vyzerá váš deň medzi štyrmi stenami? Nájdete si čas aj na pohybové aktivity? 

Jasné, bez toho by to nešlo. Každý jeden deň sa snažím udržať fit a vo forme, venujem sa džogingu a monitorujem si diétu. Kondiční tréneri nám poslali nejaké cvičenia a my sa ich snažíme dodržiavať, aby sme boli pripravení, keď sa vrátime na trávniky.

Čo robíte vo voľnom čase mimo individuálneho tréningu? 

Rád čítam knihy, trávim čas s rodinou a často vybieham von so psom.

Asi ste sa dopočuli o nepríjemnej situácii v MŠK Žilina, neobávate sa podobného scenára aj v DAC? 

Veru, viem, čo sa udialo a je to veľmi smutné. Aktuálny stav vo svete jednoducho dopadne na každého. Je normálne robiť aj ústupky voči klubu, ktorý hráča živí, vždy je to o dohode. Nemám však právo hovoriť o tom, aká je situácia v našom klube.

Fortunaligová sezóna je prerušená, ste optimista a veríte, že sa ešte v neskoršom termíne dohrá? 

Samozrejme, chcel by som sa vrátiť na trávnik čo najskôr. Nik ale ani len netuší, ako sa to celé vo svete vyvinie, a preto môžeme len dúfať.