​Kto bude prvým Hráčom mesiaca roku 2020?

​Kto bude prvým Hráčom mesiaca roku 2020?

Kto sa vám najviac páčil na jar? Vyberte si spomedzi jedenástich kandidátov a zvoľte si prvého Hráča mesiaca v tomto kalendárnom roku.

Koho výkony sa vám v štyroch jarných zápasoch aktuálnej sezóny páčili najviac? Vo výslednej jedenásťčlennej nominácii má zastúpenie dokopy 5 klubov Fortuna ligy. O hlasy sa uchádzajú dvaja brankári a deväť hráčov z poľa. Najpočetnejšie zastúpenie majú Slovan, Žilina a Trenčín (po troch futbalistoch z každého klubu, pozn. red.).   

Medzi brankármi dvaja Dominikovia   

Nomináciu musíme začať s Dominikom Greifom, brankár ŠK Slovan Bratislava nedostal na jar ani jeden gól, čisté konto si udržal vo všetkých štyroch zápasoch a aktuálne ťahá sériu 591 minút bez inkasovaného gólu. Druhým brankárom je Dominik Holec, ktorého do nominácie síce neexportovali oficiálne zápasové štatistiky, no dostal divokú kartu od Milana Lešického, ktorý ju tradične udeľuje dvom futbalistom.   

Štvorica obrancov zo štyroch klubov   

Obrannú nomináciu začína Ruben Ligeon, defenzívny pilier AS Trenčín sa v úvodnom zápase jari presadil aj parádnym gólom do siete Michaloviec (8:1). Hoci sa Trenčín napokon nedostal do vrchnej šestky, Ligeon si udržal vysokú výkonnosť. Ďalším nominovaným je Bogdan Mitrea, ktorý sa podieľal na úspešnom ťažení Spartaka v boji o prvú šestku. Slovanista Vernon De Marco je ďalším, ktorý si nomináciu zaslúži. Slovan nedosal na jar gól, má na konte tri víťazstvá a jednu remízu. De Marco sa raz dokázal presadiť aj strelecky. Obrannú formáciu nominantov uzatvára Martin Králik z MŠK Žilina, ktorý, podobne ako brankár Holec, dostal divokú kartu od Milana Lešického. „Divokú kartu tentoraz dávam dvom defenzívnym hráčom. Obaja sa najvýraznejšie pričinili o to, že Žilina sa po trénerskej výmene a odchode Roba Boženíka naďalej udržala v kontakte so Slovanom,“ hovorí futbalový expert Milan Lešický.

V strede poľa najlepší Trenčania   

Čo sa týka oficiálnych zápasových štatistík z prvých štyroch jarných zápasoch, slušne sú na tom futbalisti AS Trenčín. Osman Bukari zažiaril hetrikom do siete Michaloviec a Gino Van Kessel je jarným bodovým kráľom i kráľom asistencií (1+4 v štyroch zápasoch). Tretím nominovaným záložníkom je Moha, ktorý sa medzi 11 najlepších dostáva celkom pravidelne.   

Útočné žilinsko-senické duo   

Lukáša Jánošíka zastihla futbalová jar vo výbornej forme. Hneď v prvom jarnom dueli strelil dva góly a pomohol tak Žiline k víťazstvu 3:0. Jeho druhý presný gól bol navyše odmenený cenou pre Gól mesiaca. Druhým nominovaným je Samson Akinyoola, ktorý si okrem plnej jarnej minutáže pripísal aj jeden senický gól.  

Svojho favorita v ankete Hráč mesiaca môžete podporiť na stránke HRÁČ MESIACA FORTUNA LIGY až do stredy 1. apríla 2020. Na základe výsledkov hlasovania fanúšikov získajú hráči od 11 po 1 bod. Súbežne s týmto hlasovaním sa k slovu dostane aj odborná porota. Každý z jej členov má pre svoju najlepšiu trojicu k dispozícii päť, tri a jeden bod. Po sčítaní bodov od fanúšikov a odbornej poroty spoznáme Hráča mesiaca.  

    

Partnerom ankety Hráč mesiaca je ArkoDEFENSES od S&D Pharma SK.