​Galavečer Futbalista roka zrušený. V najlepšej „desiatke“ Greif a Boženík

​Galavečer Futbalista roka zrušený. V najlepšej „desiatke“ Greif a Boženík

Slávnostné vyhlásenie výsledkov tradičnej ankety denníka Pravda a Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Futbalista roka 2019 v Šamoríne (pondelok 23. marca) zrušili.

Organizátori tak reagovali na pondelňajšie rozhodnutie Ústredného krízového štábu SR, ktorý vydal zákaz usporiadania všetkých športových podujatí v krajine, predbežne na dva týždne. Výsledky 27. ročníka ankety mali pôvodne vyhlásiť v pondelok 23. marca v X-BIONIC v Šamoríne (20.00 h). Na vyhlasovaní mali byť všetci ocenení, keďže Ceny Jána Popluhára a Petra Dubovského si prevezmú laureáti pred barážovým zápasom EURO 2020 proti Írsku. Samotný zápas baráže je v ohrození. SFZ bude plne rešpektovať rozhodnutie hlavného hygienika SR, resp. ním určených kompetentných zložiek, v súvislosti s prítomnosťou divákov na ňom (26. marca 2020 v Bratislave na Národnom futbalovom štadióne.) Pokiaľ by prišlo k zásadnému pokynu odohrať toto stretnutie bez prítomnosti divákov, SFZ garantuje vrátenie všetkých finančných prostriedkov, vynaložených pri zakúpení vstupeniek.

V najlepšej „desiatke“ dvaja fortunaligisti   

V tohtoročnej "desiatke" je až 11 hráčov, keďže dvaja dostali rovnaký počet bodov. Medzi kandidátmi na víťaza ankety figurujú aj hráči z Fortuna ligy - brankár Dominik Greif zo Slovana Bratislava a Róbert Boženík, ktorý v zime prestúpil zo Žiliny do Feyenoordu Rotterdam. 

"Božo" kandidátom na Cenu Petra Dubovského

Minulý rok získal trofej J. Popluhára, slovenského futbalistu 20. storočia, stredopoliar Marek Hamšík z čínskeho Ta-lien I-fang. Bol to pre neho už šiesty triumf za sebou. Tridsaťdvaročný špílmacher sa tešil po rokoch 2009, 2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 a 2018 z celkovo rekordného ôsmeho triumfu. Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov si prevezme jeden z dvojice Róbert Boženík - Dávid Strelec (Slovan Bratislava).

Top 10 kandidátov na cenu Futbalista roka 2019 (abecedné poradie): 

  1. László Bénes (Borussia Mönchengladbach) 
  2. Róbert Boženík (MŠK Žilina/Feyenoord Rotterdam)
  3. Martin Dúbravka (Newcastle United)
  4. Ondrej Duda (Hertha Berlín/Norwich City)
  5. Dominik Greif (Slovan Bratislava)
  6. Marek Hamšík (Ta-lien I-fang)
  7. Juraj Kucka (Trabzonspor/FC Parma)
  8. Stanislav Lobotka (Celta Vigo/SSC Neapol)
  9. Albert Rusnák (Real Salt Lake City)
  10. Milan Škriniar (Inter Miláno)
  11. Martin Škrtel (Basaksehir Istanbul)