​Trnavský hrdina Sobczyk: Podstatné je hrať srdcom

​Trnavský hrdina Sobczyk: Podstatné je hrať srdcom

Trnavčania si sobotným víťazstvom zabezpečili účasť v hornej šestke, DAC prehĺbil krízu a na jar ešte nevyhral. Postupovým hrdinom je Alex Sobczyk.

Mimoriadne  ťažkú pozíciu v boji o hornú šestku tabuľky mali Trnavčania, no vysporiadali sa s ňou skvostne. V MOL aréne, kde sa za normálnych okolností boduje len zriedka, dokázali zdolať trápiaci sa domáci DAC 1:0 a nečakať tak na zaváhania konkurentov. „Zápas bol poriadny boj. Hrali sme veľmi dobre, mali sme viacero šancí a mohlo padnúť aj viac gólov. Napokon sme hrali oslabení o jedného hráča, ale ukázali sme srdce. Práve takto - so srdcom - má hrať Spartak Trnava,“ povedal strelec jediného gólu Alex Sobczyk.

Trnavčania zachraňovali svoju situáciu doslova v hodine dvanástej, do skupiny o titul sa dostali potrebnými víťazstvami v posledných dvoch zápasoch so Zlatými Moravcami a Dunajskou Stredou. V oboch prípadoch rozhodol zápasy svojimi gólmi poľský kanonier vo farbách Spartaka.  „S Moravcami sme dali gól v 95. minúte a práve ten nám dodal veľa sebavedomia. Dnes to bolo opäť o nutnosti uspieť a napokon máme tri body, takže spokojnosť,“ pokračoval autor siedmich gólov v sezóne. „Viacerí sme boli dobití, ale hrali sme srdcom, opäť to opakujem, práve toto je najpodstatnejšie. Zápas sme si užili, ja mám rád práve tieto duely, kde je mnoho fanúšikov, či už proti Slovanu alebo DAC. Aj preto som šťastný, že sme v hornej šestke a ešte si ich zahráme.“

Kružliak verí, že DAC bude v najlepšej trojke 

Kapitán domácich Dominik Kružliak si je vedomý krízy svojho tímu, ktorý je už zrejme odpísaný z boja o titul. „Slovan už len ťažko budeme dobiehať, tento rok je kvalitou jednoducho inde. My sa musíme pozerať na seba a pracovať, aby sme boli v najlepšej trojke. Čaká nás náročné obdobie plné ťažkých duelov s top tímami, musíme na to byť pripravení. Boli sme zvyknutí strieľať viac gólov, teraz nám to nejde. Na druhej strane sme sa zasa zlepšili v defenzíve, balansuje sa to, ale potrebujeme sa zlepšiť aj smerom dopredu,“ podotkol dunajskostredský stopér.