Na štyroch štadiónoch o prvú šestku

Na štyroch štadiónoch o prvú šestku

Pozvánka na zápasy 21. kola Fortuna ligy.

Nitra - Slovan (nedeľa, 15.30)
Zápas predposledného s prvým tímom tabuľky vyzerá na papieri ako jednoznačná záležitosť, najmä keď Nitra nad Slovanom naposledy vyhrala ešte v roku 2010. Minulý víkend prehrala v Michalovciach a v posledných piatich zápasoch aj so záverom jesene dala jediný gól. V dvadsiatich dueloch skórovali hráči spod Zobora iba štrnásťkrát a ak sa nepresadí Milan Ristovski, nemá ho kto nahradiť. Defenzíva belasých neinkasovala v našej lige od októbra a aj tieto fakty stavajú hostí do pozície jasného favorita. Už mnohokrát sa však stalo, že práve v takejto situácii dokáže mužstvo, s ktorým málokto ráta, prekvapiť. Podarí sa to Nitranom proti súperovi, na ktorého sa každý maximálne motivuje?

Pohronie - Senica (nedeľa, 15.30)
Senica je zatiaľ objavom jari a podarilo sa jej zaskočiť Dunajskú Stredu aj Trnavu. V Žiari nad Hronom bude teraz pre zmenu v pozícii tabuľkového favorita senický tím, ktorý v takejto úlohe veľakrát v sezóne nehral. Pohronie vyhralo iba trikrát, z toho doma jediný zápas, Senica zasa stráca iba bod na prvú šestku a je v pozícii čierneho koňa Fortuna ligy. Napriek tomu si myslíme, že tento zápas je veľmi otvorený a vyhrať môže ktokoľvek, veď domáci nakoniec potrebujú body asi aj viac - v boji o záchranu.

Ružomberok - Michalovce (nedeľa, 15.30)
Je obdivuhodné, ako sa Ružomberčania dokážu držať na štvrtom mieste, keď doma vyhrali iba svoj prvý zápas a odvtedy fanúšikov pod Čebraťom už deväťkrát po sebe nepotešili trojbodovým ziskom. V nedeľu čaká na Liptákov obľúbený súper z Michaloviec, s ktorým ešte nikdy neprehrali. Oba tímy sú stále naplno zainteresované v boji o hornú šestku, ani štvrtý Ružomberok ešte nemá nič isté. Remízu by podľa všetkého brali obaja, víťazstvo zas domácich definitívne posunie do skupiny o titul a hostí s takmer stopercentnou istotou. Priamy súboj o štvrté miesto bude jedným zo šlágrov nedeľňajšieho programu 21. kola.

Trenčín - Sereď (nedeľa, 15.30)
A opäť raz hovoríme o zápase v znamení bitky o top 6. Práve téma rozdelenia tabuľky na dve časti je na úvod jari najpálčivejšia, veď od štvrtého Ružomberka po desiatu Sereď môže hrať v skupine o titul ktokoľvek! Seredčania minulý týždeň pozitívne prekvapili víťazstvom 3:1 v Zlatých Moravciach a ak niečo podobné vyparatia aj po týždni na tom istom štadióne, kde ich tentoraz hostí Trenčín, seriózne zaklopú na brány hornej polovice tabuľky. Trenčín po osemgólovej kanonáde do siete Michaloviec prehral so Slovanom, ale nehral zle a v nedeľu bude favoritom.

Trnava - Zlaté Moravce (nedeľa, 15.30)
Hostia budú môcť v zápase premiérovo využiť služby útočníka Borisa Cmiljaniča, ktorý vo ViOne hosťuje z bratislavského Slovana a ak už má belasý klub v srdci, rozhodne bude pre neho veľkou motiváciou podieľať sa na zdolaní rivala z Trnavy. Spartak stále tuho bojuje o prvú šestku a aktuálne je siedmy, čiže o potrebe bodovať hovoriť nemusíme. V dvoch jarných dueloch získal trnavský tím iba jediný bod. Preto teraz prichádza zápas, v ktorom už zaváhanie môže byť osudové. Zlatomoravčania sú síce až deviati, ale na Trnavu strácajú iba bod a pre oboch to teda môže byť v nedeľu kľúčový duel jari.

Žilina - Dunajská Streda (nedeľa, 15.30)
Šláger kola sa hrá pod Dubňom, dá sa hovoriť o priamom súboji o druhé miesto, hoci Žilina si ho vďaka štvorbodovému náskoku pred DAC udrží aj v prípade prehry. Oba tímy, ale najmä šošoni, ešte stále teoreticky môžu potrápiť Slovan v boji o titul, no sami nemôžu zakopnúť, a zároveň musia čakať na prípadné zaváhanie belasých. Zápasy týchto súperov bývajú oslavou futbalu, ale nedeľa ich zastihne v odlišnom rozpoložení. Kým domáci vyhrali oba jarné duely a neinkasovali v nich ani jeden gól, DAC nadviazal na nevydarené výsledky v príprave a na jar dvakrát remizoval zhodne 0:0. Mužstvo počas týždňa opustila dlhoročná opora Kristopher Vida, prišiel však iný a menom ešte zvučnejší maďarský reprezentant - útočník Krisztián Németh.