V Dunajskej Strede už len jeden Vida

V Dunajskej Strede už len jeden Vida

Najlepší strelec DAC v aktuálnej sezóne Kristopher Vida prestúpil do Piastu Gliwice.

Maďarský krídelník Kristopher Vida prestúpil z DAC Dunajská Streda do Piastu Gliwice. Po úspešnom absolvovaní zdravotných testov podpísal 3,5-ročnú zmluvu. V šatni úradujúceho poľského majstra sa opäť stretne s bývalým spoluhráčom z DAC Tomášom Hukom.

"Som nesmierne vďačný klubu, spoluhráčom, všetkým piatim doterajším trénerom a samozrejme aj fantastickým fanúšikom. Spoločne sme prežívali ten krásny prerod, ktorým DAC prechádzal. Keď som sem prišiel, nemali sme štadión, v akadémii boli len dve ihriská a ani výsledky nevyzerali najlepšie. Teraz je všetko dané, aby klub naďalej rástol. Napĺňa ma hrdosťou, že som sa mohol zlepšovať v tomto prostredí a dostal som príležitosť odohrať tu vyše sto zápasov. Obdobie v Dunajskej Strede zostane navždy v mojom srdci. Nadišiel však čas urobiť ďalší krok v kariére. Ďakujem za všetko a držím palce," citoval oficiálny web DAC 24-ročného hráča.

Najlepší strelec Dunajskej Stredy v minulej aj aktuálnej sezóne prišiel na Žitný ostrov v lete 2016 z holandského klubu De Graafschap. Postupne sa vypracoval medzi opory mužstva a dostal sa aj do širšieho kádra maďarskej reprezentácie. Za tri a pol roka nastúpil v drese DAC na 106 stretnutí Fortuna ligy, skóroval v nich 29-krát. V Európskej lige pridal ďalších 8 zápasov a 2 góly, v Slovnaft Cupe mal bilanciu 12/2.