Obaja opäť iba s bodom

Obaja opäť iba s bodom

Séria Ružomberka bez domáceho víťazstva je už deväťzápasová, Dunajskej Strede sa v tabuľke pomaly vzďaľuje nielen prvý Slovan, ale aj druhá Žilina.

V zápase Ružomberka s Dunajskou Stredou diváci gól nevideli. Oba tímy na jar získali dva body za dve remízy. DAC stále čaká na prvý presný zásah. Rovnako nerozhodný výsledok dosiahlo mužstvo zo Žitného ostrova aj doma proti Senici. Liptáci nadviazali domácou deľbou bodov na rezultát 2:2 zo Zlatých Moraviec so Sereďou.

V sobotu bol v poli lepší Ružomberok, ale nepresadil sa v šestnástke súpera. Dunajská Streda sa zlepšila v defenzíve v porovnaní s prvým zápasom, vpredu sa však dostala len do jednej šance. Eric Ramirez nevyužil zaváhanie Filipa Twardzika. „Chýbalo mi väčšie tempo, hra nemala spád,“ hodnotil zápas tréner Liptákov Ján Haspra ml. a ďalej doplnil: „Čakal som, že môže rozhodnúť jediný gól, ktorý však neprišiel ani v druhom polčase. Chýbala nám väčšia kvalita v zakončení, ľahkosť, boli sme až príliš nervózni. Napokon sa zrodila zaslúžená, hoci nepekná remíza 0:0.“

Ružomberčania mali dve-tri dobré šance. Twardzik opečiatkoval brvno a rukavice brankára Benjamína Száraza poriadne vyprášil stredopoliar Marek Zsigmund. „Chceli sme získať tri body. Mali sme na to gólové šance, no nedarí sa nám skórovať. Škoda, boli sme lepší, ale nevedeli sme sa strelecky presadiť. Musíme zapracovať na našom zakončení,“ povedal Zsigmund, ktorý mal tutovku aj v prvom jarnom kole proti Seredi. Nič to však nemení na tom, že si výborne počínal v strede ihriska a dostal sa aj do šancí. Všetka česť, vzhľadom na to, že hovoríme o defenzívnom stredopoliarovi. „Snažil som sa vzadu čistiť priestor a tiež podporovať útok. Bohužiaľ, nepadlo mi to. Musíme makať ďalej, aby sme sa dostali do prvej šestky,“ uvedomuje si Marek Zsigmund.

Dunajskostredčanov škrie, že v ofenzíve opäť predviedli neplodný výkon. „Máme za sebou ťažký zápas so súperom, ktorý má kvalitné a behavé mužstvo. V defenzíve sme už pôsobili kompaktnejšie, ale v ofenzíve sme ukázali málo. Máme sa v čom zlepšovať,“ myslí si obranca DAC Dominik Kružliak. O čosi spokojnejší bol tréner Helder Cristovao: „Oba tímy chceli vyhrať. Videl som progres v našej hre. Nikto si nezaslúžil prehrať, mužstvá podali bojovný výkon. Výsledok je spravodlivý.“

   

NÁVRAT DOMOV

Dominik Kružliak prišiel do Ružomberka prvýkrát ako súper. V MFK sa v mladom veku vypracoval na kapitána a v lete prestúpil do Dunajskej Stredy. Práve on priviedol kolektív DAC s páskou na ramene. Pred zápasom aj po ňom sa objímal s domácimi trénermi i hráčmi. „Tešil som sa na tento duel. V Ružomberku som prežil naozaj veľmi veľa pekných chvíľ. V podstate som prišiel domov,“ povedal Dominik Kružliak.