Cez víkend pútajú šlágre v Ružomberku a na Tehelnom poli

Cez víkend pútajú šlágre v Ružomberku a na Tehelnom poli

Pozvánka na zápasy 20. kola Fortuna ligy.

Michalovce - Nitra (sobota, 14.00)
Po osemgólovom výprasku s Trenčínom padli Michalovčania do spodnej šestky, v domácej jarnej premiére však budú proti predposlednej Nitre favoritom a opäť majú možnosť vrátiť sa tam, kde chcú byť po úvodnej časti sezóny. Mužstvo trénera Jozefa Majoroša má pre debakel zo soboty už druhú najhoršiu defenzívu vo Fortuna lige, no útok je omnoho produktívnejší v porovnaní s Nitrou, ktorý pred týždňom doma iba remizovala s Pohroním 0:0. Ak Zemplínčania uspejú, môžu živiť sen o top 6, Nitra však bojuje o to, aby nepadla na samé dno, a preto bude určite nepríjemným súperom.

Pohronie - Žilina (sobota, 14.00)
V Žiari nad Hronom je jasným favoritom hosťujúca Žilina. Zdá sa, že Róberta Boženíka by gólovo mohol nahradiť napríklad aj krídelník Lukáš Jánošík, ktorý dal v sobotu dva góly ViOnu, presadil sa aj striedajúci Dawid Kurminowski. Šošoni teda vstúpili do jari pravou nohou a stále sa držia na peknom druhom mieste, hoci s osembodovou stratou na Slovan. Pohronie po dvoch výhrach v závere jesene ožilo a remizovalo aj v Nitre, proti Žiline by bol aj nerozhodný rezultát pre nováčika dozaista úspechom.

Ružomberok - Dunajská Streda (sobota, 14.00)
Šláger kola sa hrá na Liptove, štvrtý Ružomberok vyzve tretiu Dunajskú Stredu. S formou si v závere jesene a na úvod jari ani jeden z tímov nepotykal, veď Liptáci nevyhrali už štyrikrát po sebe a DAC naposledy doma prekvapujúco nezdolal oslabenú Senicu. Aktérov zápasu delí v tabuľke desať bodov a Ruža sa skôr obzerá za seba, aby si udržala tenučký, len dvojbodový náskok pred Trenčínom a Trnavou, o bod menej strácajú ViOn a Michalovce už ako účastníci dolnej šestky. Ružomberok v prvom vzájomnom zápase vyhral v MOL Aréne 1:0 a s DAC neprehral už tri zápasy v sérii, favorita však sobotňajší duel nemá.

Slovan - Trenčín (sobota, 14.00)
Hoci Vladimír Weiss ešte v sobotu nenastúpi, zápas Slovana s Trenčínom púta obrovskú pozornosť. Belasí ako ligový suverén v derby v Trnave remizovali 0:0 a nehrali presvedčivo. Naopak, Trenčín uštedril Michalovciam debakel 8:1, čo je viac ako dosť aj na hokejový zápas. Ak by rozbehnutí Trenčania pokračovali v ofenzívnej paráde aj proti obhajcovi titulu a pokúsili sa ho oskalpovať, nielenže by ich to ešte pohodlnejšie usadilo v hornej šestke, ale zdramatizovali by aj boj o samú špicu.

Zlaté Moravce - Sereď (sobota, 14.00)
ViOn naďalej balansuje na hrane hornej šestky, ktorá je aj pre tento tím jednoznačným cieľom, a preto musí doma nevyhnutne zdolať desiatu Sereď. Oba tímy nevyhrali spolu so záverom jesene už šesťkrát v sérii, čiže sa stretnú mužstvá s najhoršou formou. Kto prelomí nepriazeň šťasteny a bude mať viac síl zabojovať po dlhom čase o plný bodový zisk?

Senica - Trnava (nedeľa, 15.00)
Na lavičke Seničanov bude proti Trnave pre zmenu pravdepodobne Patrik Durkáč, jesenný asistent Michala Ščasného. Prekvapujúca remíza v Dunajskej Strede je síce pre problémami zmietaný tím vzpruhou, ale zázraky sa od Záhorákov čakať nedajú. Na jar im reálne hrozí boj o záchranu, hoci na prvú šestku strácajú stále iba štyri body. Práve nedeľňajší zápas rozhodne o ďalšom smerovaní a nastavení filozofie v posledných dvoch dueloch základnej časti Fortuna ligy. Trnava po derby so Slovanom potrebuje všetky tri body, aby jej skupina o titul neušla, a keďže rovnako ako Senica podala pred týždňom sympatický výkon, očakávame obojstranne zaujímavý futbal.