​Rešpekt

​Rešpekt

Senica ukončila šnúru šiestich fortunaligových prehier s Dunajskou Stredou v momente, keď to málokto čakal. V nedeľu bola dokonca o niečo bližšie k trom bodom, veď vicemajstra prestrieľala 20:8 (na bránu 6:4).

„Budem stručný. Pre mňa sú títo hráči hrdinovia,“ týmito slovami zhodnotil zastupujúci tréner Senice Eduard Pagáč výkon svojich zverencov v Dunajskej Strede. Aby aj nie, Záhoráci boli lepší, podali oduševnený výkon na ihrisku favorita a boli bližšie k víťazstvu.

Ich predstavenie treba oceniť o to viac, že do zápasu vstúpili aj s hráčmi z dorastu. Je známe, že klub sa presúva od venezuelského vlastníka do rúk českej spoločnosti, a preto nebol aktívny na prestupovom poli. Viacero hráčov naopak odišlo. „Mužstvo ukázalo neskutočný charakter. Máme zaslúžený bod, mohli sme mať aj tri. Sme šťastní,“ povedal Denis Baumgartner, na ktorého nadviazal ďalší hráč zo stredovej formácie Záhorákov Marko Totka: „Škoda len nepokoja v zakončení. Mali sme viacero šancí, trafili sme žrď… Sme nesmierne šťastní, že sme sa zomkli ako tím. Verím, že nám to pomôže do ďalších týždňov.“

Keď už sa zdalo, že bojovní Seničania napokon možno aj vyjdu naprázdno, pri záverečnom tlaku podržal mužstvo brankár Vojtěch Vorel, ktorý bravúrne zlikvidoval šancu Andreja Fábryho. „Klobúk dolu. Ja som tam na to, aby som niečo chytil. Som rád, že sa mi podarilo chlapcom pomôcť,“ vyhlásil 23-ročný kmeňový hráč Sparty Praha, ktorý napriek problémom zotrval v Senici a stal sa jedným z lídrov.

Senica prešla počas uplynulého týždňa turbulentným obdobím. Pri mužstve skončil tréner Michal Ščasný a kormidla sa ujal Jozef Olejník. Hráči sa však v sobotu dozvedeli, že ich v nedeľňajšom zápase bude viesť tréner staršieho dorastu Eduard Pagáč. „Neostalo nám nič iné, len vybehnúť na ihrisko a dať zo seba maximum. Bojovali sme jeden za druhého a berieme si bod. Sme šťastní. S trénerom sa poznáme, navštevoval naše tréningy. Bol na každom prípravnom zápase. Neboli sme si noví a bolo to fajn. Už sme si zvykli, že sa situácia otáča každý deň,“ poznamenal Denis Baumgartner.

PISKOT FANÚŠIKOV

Kým senickí futbalisti si vyslúžili uznanie, dunajskostredskí kritiku. Taký piskot, aký znel na adresu výkonu DAC, nebol v novej MOL Aréne snáď nikdy. Vicemajster hral bez pohybu, v súbojoch bol neskôr, dostal sa aj do menšieho počtu šancí. „Nemáme za sebou ideálnu prípravu. Verili sme, že to zlomíme proti Senici. Nový tréner potrebuje čas, takisto aj my. Trápime sa v koncovke,“ priznal obranca Dominik Kružliak.