Cheu: Na jar budeme silnejší

Cheu: Na jar budeme silnejší

Trnavčania zažili hektickú zimu predovšetkým na hráčskom trhu, s obmeneným mužstvom by tentokrát nechceli chýbať v nadstavbovej skupine o titul.

Šiesty tím po jesennej časti Fortuna ligy Spartak Trnava si chce aj na jar udržať miesto v prvej polovici tabuľky. "V kádri nastalo pomerne veľa zmien, pribudli nové tváre, no naše ciele sa ostávajú nemenné – chceme ostať medzi najlepšou šestkou," potvrdil tréner Ricardo Cheu. "Ja považujem každého hráča za dôležitého, či je to člen základnej zostavy alebo širšieho kádra. Všetkých sme chceli nahradiť tak, aby sme boli konkurencieschopní a na jar silnejší. V príprave sme odohrali šesť zápasov, pomerne s pozitívnou bilanciou, no výsledky v prípravnom období nie sú to najdôležitejšie. Oveľa viac ma teší, že sa nikto nezranil a všetci sú pripravení na úvodný zápas ligy proti Slovanu," doplnil kouč Spartaka a bližšie sa vyjadril aj k téme posíl: "Nových hráčov sme vyberali s dôrazom na ich profil a na pozíciu, na ktorej budú hrať. Myslím si, že sme v náročnom období vybrali dobre a na jar budeme silnejší. Už na jeseň sme boli mužstvom, ktoré si vytvorilo pomerne veľa gólových príležitostí, ale nedávali sme góly. Verím, že tento nedostatok sa nám podarí odstrániť."

Športový riaditeľ bílych andelov Andrej Kostolanský zažil počas zimy s najbližšími spolupracovníkmi hektické obdobie pri skladaní mužstva. "Zmeny v kádri by mali byť v tejto fáze už na deväťdesiatdeväť percent ukončené. Väčšinu hráčov, ktorých sme v tomto období priviedli, sme mali počas celej prípravy k dispozícii. Verím, že každý z nich zvýši konkurenciu na svojom poste a budem rád, ak sa ktokoľvek z nich presadí a pomôže nám k výsledkom, ktoré potrebujeme," povedal pre oficiálnu stránku klubu.

Trnava už žije nedeľňajším derby medzi so Slovanom Bratislava. Podobne je to aj medzi hráčmi, ktorí sa nevedia dočkať súťažnej premiéry na novom trávniku, ktorý na Štadióne Antona Malatinského položili počas prestávky. "Lepší zápas na úvod si ani nemôžeme priať. Bude to mať náboj. Hrá sa o veľa, lebo my potrebujeme každý bod a Slovan bude chcieť nadviazať na výborné výkony z jesene," vyhlásil kapitán Spartaka Erik Grendel, ktorý sa neobáva toho, že o postup do hornej šestky bude bojovať viac tímov: "Pre súťaž je to len dobre, lebo sa zvyšuje atraktivita a v každom zápase o niečo pôjde. Verím, že na konci to budeme my, kto sa bude tešiť z postupu do šestky."

  

Káder Spartaka na jarnú časť Fortuna ligy:

zostali v kádri: Dobrivoj Rusov, Dominik Takáč - Matúš Turňa, Jozef Menich, Bogdan Mitrea, Oliver Burian, Martin Gamboš, Matej Jakúbek, Marko Tešija, Erik Grendel, Alexander Horvát, Bamidele Yusuf, Allecks Godinho, Rafael Tavares, Alex Sobczyk

príchody: Ľuboš Kamenár, Izuchukwu Anthony, Joel Pereira, Jakub Krč, Malkolm Moenza, Theofanis Tzandaris, Dijan Vukojevič, Petar Orlandič, Štefan Molnár, Yann Michael Yao

odchody: Kubilay Yilmaz, Emir Halilovič, Lucas Lovat, Joao Diogo, Petr Bolek, Filip Dangubič, Filip Oršula, Peter Urminský, Ivan Mesík, Marko Kelemen (hosťovanie), Kristián Mihálek (hosťovanie)

     

Výsledky Spartaka v príprave:

Spartak - Fastav Zlín 1:1, gól Trnavy: Mitrea
Spartak - Sigma Olomouc 2:0, góly: Sobczyk, Gamboš
Spartak - FC Botosani 2:1, góly: Grendel, Tavares
Spartak - Olympik Doneck 0:1
Spartak - FK Soči 2:2, góly: Yao, Orlandič
Spartak - Kolos Kovalivka 2:1, góly: Orlandič 2