Veria, že ešte môžu zopakovať minulú sezónu

Veria, že ešte môžu zopakovať minulú sezónu

V Seredi sa počas zimy menili funkcionári, tréneri aj káder, ambície klubu zostávajú smelé.

ŠKF Sereď ešte nevzdáva boj o účasť v nadstavbovej skupine o titul. V klube, ktorému po jesennej časti Fortuna ligy patrí v tabuľke 10. miesto, prišlo cez zimu k značným zmenám nielen v kádri, ale aj vedení. Novým generálnym manažérom sa stal Roman Adamčík, športový úsek posilnil Miroslav Greguška, ktorý bude mať na starosti aj mládež. Dôležitou novinkou je správa, že v Seredi by mali mať financie na nový štadión. Mesto odsúhlasilo na výstavbu dva milióny eur.

"Od 7. januára, keď sa začala zimná príprava, prišlo v klube k veľkým zmenám. Mesto odsúhlasilo financie na rekonštrukciu štadióna. Bude sa tu budovať moderný štadión, to je veľká zmena v živote klubu. Bude mať kapacitu 4000 divákov a mal by byť vybudovaný v priebehu roka. Ďakujeme mestu Sereď, aj poslancom mestského zastupiteľstva," povedal na stredajšej tlačovej konferencii klubu nový generálny manažér.

Seredčania budú hrať na jar svoje domáce zápasy v Zlatých Moravciach. "Dohodli sme sa s nimi korektne, snažili sme sa to našim fanúšikom urobiť čo najprijateľnejšie. Posledné 22. kolo základnej časti by sme mali odohrať v Nitre. Čo sa týka štvrťfinále Slovenského pohára, robíme všetko preto, aby sme hrali doma v Seredi, ale bude záležať na Ružomberku, či s tým bude súhlasiť," doplnil Roman Adamčík.

Novým šéfom realizačného tímu je 43-ročný Peter Lérant, ktorého prijali na štúdium najvyššej trénerskej licencie a premiérovo už môže zastávať funkciu hlavného trénera. Bývalý reprezentačný obranca sa vlani z pozície asistenta Karla Stromšíka podieľal na historickom úspechu. Vtedajší nováčik sa pri premiérovej účasti medzi elitou dostal do skupiny o titul. O to prekvapujúcejší bol koniec realizačného tímu po minulej vydarenej sezóne. Seredčanom sa tento krok nevyplatil. Nový kouč Severomacedónec Slavče Vojneski ich priviedol na priebežnú 10. priečku. Žezla sa v zime ujali staronoví tréneri, len na čele je už práve komárňanský rodák. Jeho asistentmi budú Roland Praj a Igor Obert. "Prípravu sme začali v domácom prostredí 7. januára a s prvou fázou sme boli spokojní. Potom sme sa presunuli na sústredenie do Turecka, kde sme odohrali štyri prípravné zápasy s kvalitnými súpermi. Dobre nás preverili. Mužstvo sa formovalo. Výsledky neboli podstatné. Mužstvo je naladené a načasovanie formy je akurát," myslí si kouč Serede.

Do mužstva sa v zime vrátil stopér Ľubomír Michalík. Zo Stoke City prišiel 19-ročný brankár Adnan Kanurič, ktorý je mládežníckym reprezentantom Bosny a Hercegoviny. Hráčsky sa však formoval v Rakúsku v akadémiách LASK Linz a Red Bullu Salzburg. Ďalšími posilami sú macedónsky stredopoliar Filip Duranski, či bosniansky útočník Senad Jarovič, na jeseň hosťujúci vo ViOne Zlaté Moravce. Zo Slovana Bratislava prišiel na hosťovanie Denis Potoma. Novou tvárou je aj český stredopoliar Nicolas Šumský. "Máme tu mladý talent, brankára Kanuriča z Bosny a počítame s ním do budúcnosti. Javí sa ako posila. Po odchode Ventúru sme do stredu poľa získali dvoch dobrých hráčov Šumského a Durackého. Ofenzívu sme kvalitne doplnili Jarovičom. Prestupové obdobie sa nám vydarilo, no až výsledky ukážu, ako to bude v lige," konštatoval Peter Lérant. Za kabínu dostal priestor kapitán Tomáš Hučko: "Tréneri sa vrátili po pol roku. Odvtedy sa veľa hráčov vymenilo, ale trénujeme rovnako a verím, že budeme úspešní."