Do jari s optimizmom

Do jari s optimizmom

Futbalistom Serede sa vydarila generálka na jarnú časť Fortuna ligy. Exnováčik poľahky zvíťazil nad popredným tímom druhej ligy z Dubnice 3:0, strelecky sa presadili Tomáš Hučko, Dino Špehar a Panagiotis Louka.

Seredčania potrebovali takýto pozitívny impulz. Fortunaligovú jeseň totiž ukončili sériou štyroch prehier. „Dobre sme sa naladili a takéto víťazstvo nám určite pomôže. Na sústredení v Turecku sme nemali zvlášť pozitívne výsledky, o to viac nás teší toto víťazstvo,“ povedal stopér Tomáš Hučko, ktorý otvoril skóre stretnutia.

Sereď v uplynulých týždňoch posilnili zaujímavé mená. Do brány prišiel muž so skúsenosťami z Anglicka Adnan Kanurič, solídne sa javia legionári Filip Duranski a Nicolas Šumský a takisto útočník Senad Jarovič, ktorý už na Slovensku pôsobil v Trnave a Zlatých Moravciach. „Vyzerá to tak, že sa nám podarilo sformovať vcelku slušné mužstvo. Samozrejme, jeho silu definitívne ukáže až samotná súťaž. Posledný zápas však naznačil, že si to celkom dobre sadlo. Dúfam, že sa chalani ukážu ako posily,“ vyhlásil Tomáš Hučko a ďalej pokračoval: „Veľmi dobré zápasy odohral Senad Jarovič, ktorý v Turecku strelil aj nejaké góly. Pomáha nám tým, že dokáže udržať hore loptu a vyhrávať súboje. Nicolas aj Filip sa taktiež javia veľmi dobre, takisto ostatní chalani, čo prišli. Verím, že to bude fajn.“

Zdá sa, že Seredčanov povzbudila aj zmena trénera. Severomacedónec Slavče Vojneski skončil hneď po poslednom zápase jesennej časti Fortuna ligy. Novým trénerom sa stal Peter Lérant, ktorý bol už v realizačnom tíme v čase, keď ŠKF ako nováčik poskočil do hornej šestky, čím dosiahol historicky najlepší výsledok. „S trénerom a aj jeho asistentmi sa dlho poznáme a podaril sa nám spoločne jeden pekný úspech. Z tohto pohľadu si myslím, že ich príchod je výborný. Verím, že nám to pomôže k dobrej atmosfére,“ poznamenal Tomáš Hučko.

   

POŠKUĽUJÚ AJ PO HORNEJ ŠESTKE

Seredi aktuálne patrí 10. miesto v tabuľke s päťbodovým mankom na šiestu Trnavu. Do konca základnej časti zostávajú štyri kolá. Zdá sa, že pre ŠKF bude veľmi náročné zopakovať vlaňajší úspech, keď v nováčikovskej sezóne skončila šiesta. „Nič nie je stratené, ani čo sa týka hornej šestky, ale určite to bude náročnejšie ako minulý rok. Chceme sa vyhnúť záchranárskym prácam. Dôležité bude zvládnuť prvé zápasy a uvidíme, ako to pôjde ďalej,“ dodal Tomáš Hučko.