Cesta za Lobotkom. Takto si užili víťazi Futbalu v meste svoju výhru

Cesta za Lobotkom. Takto si užili víťazi Futbalu v meste svoju výhru

Zážitok na celý život. Aj tieto slová zazneli od mladých futbalistov Slovana Bratislava, ktorí zvíťazili v minuloročnom turnaji Futbal v meste a okrem iného sa tešili aj zo svojej hlavnej výhry – cesty za Stanom Lobotkom od cestovnej kancelárie Futbaltour.

Bol začiatok novembra 2019 a Stanislav Lobotka bol ešte hráčom španielskej Celty Vigo. Slovenský reprezentant sa pripravoval spolu so svojimi spoluhráčmi na zápas na slávnom štadióne FC Barcelona Camp Nou. V tom čase v Bratislave finišovali prípravy na cestu. Víťazi Futbalu v meste, mladí futbalisti Slovana Bratislava, sa chystali na víkend plný futbalových zážitkov. Hlavnou cenou turnaja Futbal v meste bol totiž zájazd za ambasádorom projektu Stanom Lobotkom spojený s futbalovým zápasom jeho tímu. To však nebolo všetko. Nielenže sa futbalové talenty Slovana pozerali na zápas španielskej ligy priamo v hľadisku štadióna FC Barcelona, so svojím idolom sa aj stretli po zápase v hoteli, kde bývalo celé mužstvo Celty Vigo. „Bol to krásny zážitok. Mám aj podpis od Lobotku, na takom tričku Futbal v meste. Bolo to super,“ povedal Kristián Štepanovský, jeden z hráčov Slovana, ktorý sa podieľal na víťazstve belasých na turnaji Futbal v meste.

      

Takto si hráči Slovana užili cestu za Stanom Lobotkom

    

Futbal v meste bol projektom Únie ligových klubov v ročníku 2018/19. Vrátil futbal tam, kde vznikol, teda späť na ulice. V dvanástich slovenských mestách, v ktorých sa v tejto sezóne hrala Fortuna liga, sa na ulici uskutočnili street futbalové turnaje pre deti i dospelých. Vyvrcholením bolo bratislavské finále na nábreží Dunaja, na ktorom sa stretli tí najlepší z celého Slovenska. V detskej kategórii do 11 rokov zvíťazili mladí futbalisti Slovana Bratislava, v turnaji dospelých sa z prvenstva tešili futbalisti Atletica Trnava. Oba futbalové tímy spolu odcestovali v novembri 2019 do Barcelony na zápas FC Barcelona – Celta Vigo a stretli sa s ambasádorom projektu Stanislavom Lobotkom. Tento zážitok zorganizovala cestovná kancelária Futbaltour, podporili ho RespectFortuna.