Slovan posilňuje ofenzívu aj stred poľa

Slovan posilňuje ofenzívu aj stred poľa

V strede slovanistickej zálohy budú o miesto bojovať aj dvaja mladíci, do útoku pribudol bývalý spoluhráč Andraža Šporara.

Slovan Bratislava získal na hosťovanie s opciou Alena Mustafiča. Mládežnícky reprezentant Bosny a Hercegoviny prišiel do tímu lídra Fortuna ligy do konca sezóny z FK Sarajevo. Slovan si môže po skončení hosťovania uplatniť opciu na trvalý prestup 20-ročného hráča. Klub zároveň podpísal profesionálnu zmluvu s ďalším stredopoliarom Filipom Lichým, kapitánom slovenskej reprezentácie do 19 rokov.

Belasí v piatok oznámili aj angažovanie útočníka Ezekiela Hentyho. Dvadsaťšesťročný Nigérijčan v Bratislave podpísal kontrakt na štyri a pol roka. Henty na jeseň pôsobil v maďarskej prvoligovej Puskásovej Akadémii. V dvanástich dueloch dal sedem gólov. "Získavame hráča veľmi zaujímavých parametrov, ktorý dokáže hrať na všetkých ofenzívnych postoch," citovala oficiálna stránka Slovana generálneho riaditeľa Ivana Kmotríka ml. Henty strávil počas svojej kariéry dve sezóny v Olympijii Ľubľana, kde sa v kádri stretol aj s Andražom Šporarom. Už bývalý útočník Slovana po vzájomnej komunikácii odporučil vedeniu podpísať Hentyho. "Rozprávali sme sa aj s Andražom. Jednoznačne nám potvrdil potenciál, ktorý sme v ňom videli," dodal Ivan Kmotrík ml. Rodák z Lagosu prišiel do Európy ešte v dorasteneckom veku, keď prestúpil do AC Miláno. Za taliansky veľkoklub však hral iba v mládežníckych kategóriách. Neskôr pôsobil aj v Lokomotive Moskva, chorvátskom Osijeku a v sezóne 2016/17 krátko aj v Spojených arabských emirátoch.