Gólový štart

Gólový štart

Ladislav Almási skóroval hneď v prvom zápase za Ružomberok a verí, že takto bude pokračovať.

Vedeniu MFK Ružomberok sa podarilo získať zaujímavú posilu. Trojročný kontrakt s Liptákmi podpísal útočník slovenskej reprezentácie do 21 rokov Ladislav Almási. Na jeseň hosťoval z Dunajskej Stredy v druholigovej Petržalke, kde strelil úctyhodných 11 gólov. Je logické, že o jeho služby prejavili záujem viacerí fortunaligisti. Bitku vyhral Ružomberok.

„Stihol som už pár tréningov v novom tíme a takisto aj jeden zápas. Páči sa mi, ako to tu zatiaľ funguje. Máme všetko k dispozícii na to, aby sme sa stále zlepšovali. Sú tu výborné podmienky na tréning a regeneráciu. Teším sa, že som skóroval hneď v prvom prípravnom zápase,“ povedal Ladislav Almási. V spomínanom prípravnom stretnutí nastúpil Ružomberok v derby proti Liptovskému Mikulášu, druholigistu s prispením Almásiho gólu zdolal 2:1. „Určite mi to pomohlo z psychickej stránky, človek sa hneď cíti lepšie a o to sebavedomejšie vstúpim aj do ďalšieho prípravného zápasu. Som rád, že mi to tam padlo a dúfam, že takto budem pokračovať aj ďalej.“

Dvadsaťročný kanonier si po vydarenej jeseni mohol vyberať. Podľa vlastných slov mal na stole päť atraktívnych ponúk. „Pre Ružomberok rozhodlo, že mužstvo je na tom dobre v tabuľke najvyššej súťaže. Tréneri vyžadujú útočný futbal a dávajú šancu mladým hráčom. Verím, že mi to bude len vyhovovať,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie Ladislav Almási, ktorý sa spolu s Róbertom Polievkom z Banskej Bystrice delí o pozíciu druhého najlepšieho strelca II. ligy.

Je zaujímavé, že ružomberský tréner Ján Haspra ml. si všimol Ladislava Almásiho ešte ako dorastenca. Do svojho tímu ho chcel získať aj preto, že už ako skorý tínedžer sa prezentoval ako víťazný typ a vo vzájomnom zápase sa dokonca dostali do slovnej prestrelky. To Haspru neurazilo. Práve naopak, Almási si ho svojou drzosťou získal. Mladý útočník sa tomu potešil a dobrý pocit má nielen z hlavného kouča, ale aj z jeho asistenta Mareka Saparu. „Obidvaja tréneri sú super. Sú tvrdí, majú rešpekt celej kabíny. Verím, že na jar môžeme byť pod nimi ako mužstvo úspešní,“ vyhlásil Ladislav Almási, ktorý si miesto v útoku bude musieť vybojovať v neľahkej konkurencii pozostávajúcej z Tomáša Bobčeka, Martina Regáliho či Štefana Gereca. „O miesto sa musíte biť vždy a všade. Som na to pripravený a dúfam, že sa mi podarí pravidelne hrať a strieľať góly.“

    

VIAC MINÚT AJ V REPREZENTÁCII

Ladislavovi Almásimu sa podaril husársky kúsok, keďže sa prepracoval do reprezentačnej dvadsaťjednotky ako hráč druholigovej Petržalky. V aktuálnej kvalifikácii zasiahol do všetkých štyroch zápasov a nechýbal ani na januárovom tréningovom kempe národného tímu v Turecku. Odchovanec Dunajskej Stredy a Senice verí, že zápasy vo Fortuna lige mu môžu pomôcť k tomu, aby si v konkurencii útočníkov ako David Strelec či Ľubomír Tupta vybojoval čo najväčší priestor na trávniku. „Dúfam, že mi pôsobenie v Ružomberku pomôže k minútam na ihrisku aj v reprezentácii. Pokiaľ sa mi bude dariť v klube, určite si to všimnú aj tréneri v národnom tíme,“ verí Ladislav Almási.