Mládežnícky reprezentant Almási z Petržalky do Ružomberka

Mládežnícky reprezentant Almási z Petržalky do Ružomberka

Ružomberok bude po Senici a Dunajskej Strede tretím fortunaligovým klubom Ladislava Almásiho.

Vedenie MFK Ružomberok sa dohodlo na spolupráci s ofenzívnym futbalistom Ladislavom Almásim. Dvadsaťročný útočník doteraz pôsobil v Dunajskej Strede, Senici, Šamoríne a počas jesennej časti prebiehajúceho ročníka hosťoval z DAC v Petržalke, kde zaznamenal jedenásť presných zásahov. Vďaka tomu sa s Róbertom Polievkom z Banskej Bystrice delí o pozíciu druhého najlepšieho strelca 2. ligy. Almási zároveň zasiahol v tejto sezóne do všetkých štyroch kvalifikačných zápasov slovenskej reprezentácie do 21 rokov a nechýbal ani na januárovom tréningovom kempe dvadsaťjednotky v Turecku.

"Laci na jeseň hosťoval v Petržalke a jeho strelecká forma mu vyniesla nielen nomináciu do repre, ale teraz aj prestup. Laci podpísal v Ružomberku zmluvu na tri roky. Gratulujeme a v novom pôsobisku mu držíme päste. Zároveň sa chceme všetkým stranám poďakovať za korektné rokovanie a veľká vďaka patrí Petržalke, ktorá mu v lete dala šancu a pomohla mu v jeho kariére," napísala zastupiteľská agentúra hráča Stars & Friends na svojom oficiálnom instagramovom profile.

Ladislav Almási debutoval vo Fortuna lige v marci 2016 krátko pred svojimi 17. narodeninami. V drese Senice vtedy na jar odohral šesť zápasov a dal v nich jeden gól. Následne si pripísal ešte tri štarty v najvyššej súťaži, jeden za Senicu a dva za Dunajskú Stredu.