Kleščíka zatiaľ nahradila manželka

Kleščíka zatiaľ nahradila manželka

S brankárom AS Trenčín Igorom Šemrincom aj o tom, ako vyzerá príprava bez dvojice Peter Kleščík, Lukáš Skovajsa.

Futbalisti Trenčína odštartovali zimnú prípravu bez dvojice hráčov, ktorá doteraz na profesionálnej úrovni pôsobila iba v AS a nemalou mierou sa dvakrát pričinila o zisk slovenského double (2015, 2016). Kým Lukáš Skovajsa bol odchovanec klubu, Peter Kleščík zas kapitán, ktorý pod Čákovým hradom strávil viac ako pätnásť rokov. Ich odchod po vypršaní zmluvy nebral na ľahkú váhu 32-ročný brankár Igor Šemrinec, ktorý v Trenčíne pôsobí od leta 2011 a so spomínanými hráčmi toho veľa prežil. Práve jeho sme sa pýtali, ako vyzerá trenčianska príprava bez dvoch dlhoročných opôr.

  

Na Slovensku je pomerne chladno. Tešíte sa počas tréningov v studenom počasí na teplejšie dni?
V nedeľu cestujeme na sústredenie na Cyprus, takže sa tešíme, že pôjdeme do tepla. Zažili sme však vo svojich kariérach už aj väčšiu zimu.

Na čo sa sústredíte počas prípravy?
Prvý týždeň bol predovšetkým o kondícii a dlhších behoch, no zároveň sa všetko odohrávalo s loptou.

Vás brankárov ušetrili tréneri od sústavného behania?
Trénujeme oddelene, takže dlhé behy sa nám vyhli. Ideme si svoje veci.

Chýbajú vám Peter Kleščík a Lukáš Skovajsa v šatni?
Samozrejme. Kleščo ma každé ráno brával na tréning, takže ten obzvlášť. Skovo bol v kabíne neprehliadnuteľný. Škoda, vždy si na nich spomeniem, keď prídem do šatne.

Ako sa teraz presúvate na štadión?
Zatiaľ ma vozí žena. Musím zapriahnuť niektorého z chlapcov. Nejako to vymyslím.

Teraz už vážnejšie… Peter Kleščík bol dlhoročný líder tímu. Podarí sa nahradiť jeho osobnostný prínos?
Bol náš dlhoročný kapitán a tiež výborný chalan. Určite nám bude chýbať. Kapitánom tímu je David Depetris, ktorý je podľa môjho názoru správny líder a dokáže dobre prepojiť domácich a zahraničných hráčov. Prirodzene sa stal lídrom.

Lukáš Skovajsa sa upísal Dinamu Bukurešť, Peter Kleščík sa dohodol s FK Příbram. Čo hovoríte na to, aké angažmány si našli vaši bývalí spoluhráči?
Komunikoval som s nimi aj medzi sviatkami, stále som sa ich pýtal, čo majú nové. Veľmi mi záležalo na tom, aby sa dostali do dobrých klubov. Som rád, že sa im podarilo prestúpiť. Dúfam, že budú zdraví a že budú pravidelne hrávať a podávať kvalitné výkony.

V tabuľke Fortuna ligy vám patrí ôsme miesto a stále bojujete o hornú šestku. Nakoľko náročné budú prvé štyri jarné kolá, v ktorých sa rozhodne o tom, kto sa dostane do skupiny o titul?
Zaostávame o dva body za šiestou Trnavou. Zo štyroch súperov, ktorí nás čakajú na úvod jari, hráme proti trom priamym konkurentom v boji o skupinu o titul. Verím, že tieto stretnutia zvládneme a že budeme patriť do vrchnej skupiny.

V predchádzajúcej sezóne ste sa museli zachraňovať až v baráži o udržanie sa medzi elitou. O to viac chcete účinkovať v prvej šestke?
Určite áno. Minulý rok sa nám to nepodarilo, a hoci sme si možno mysleli, že v pohode dohráme sezónu, napokon z toho bol tuhý boj o záchranu. Bolo to obrovské trápenie do posledných minút. Radi by sme sa tomu vyhli.